Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-09-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.45 uur
Campagne tegen agressie in verkeer

AMERSFOORT Politie-agenten hielden woensdagmorgen in Amersfoort een verkeerscontrole. De controle was gericht op het aanpakken van agressie in het verkeer. Er werden vijf bekeuringen uitgeschreven: twee voor het negeren van een doorgetrokken streep (250 gulden boete), één voor het gebruiken van het verdrijvingsvlak (eveneens 250 gulden boete), één voor het niet zoveel mogelijk rechts houden op de snelweg (180 gulden) en één voor het vanaf de afgesloten kant een weg inrijden voor eenrichtingsverkeer (60 gulden).

Ongeluk op A28

AMERSFOORT Bij een kop-staart-aanrijding op de A28 ter hoogte van Amersfoort raakte woensdagmiddag rond kwart voor vijf een twintigjarige inwoner van Veenendaal gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

Het ongeluk gebeurde toen een 61-jarige vrachtwagenchauffeur even niet oplette op het moment dat voor hem rijdend verkeer remde voor een file. De vrachtauto reed tegen zijn voorligger, die weer op zijn voorligger botste. Er werden twee personenautos en een bestelbus beschadigd. De bestelbus was van een glasbedrijf. Het glas dat de bus vervoerde zorgde voor schade en veel glas op de weg. De bestuurder van deze bestelbus is met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. Geen van de betrokken voertuigen raakte total loss.

Te veel op

LEUSDEN Een 32-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg is donderdagmorgen tegen vier uur op de Randweg aangehouden wegens rijden onder invloed. De man zat met 1,1 promille op achter het stuur.

Politieagenten troffen de man aan op de rotonde van de Randweg. Daar had hij geprobeerd de rotonde recht over te steken. Hierdoor reed hij tegen een verkeersbord en vernielde de rotonde. Toen de eerste blaastest uitwees dat hij gedronken had, werd hij aangehouden. Op het bureau werd een promillage van 1,1 vastgesteld. Dit leverde de man een rijverbod op van vier uur en een boete van 900 gulden.

Deel: ' Politieberichten district Eemland zuid '
Lees ook