Korps: Limburg-Zuid, plaats: 30-07-2001
Politieberichten district Heerlen (TW / 10.00 uur

Brunssum, brandstichting
Zondag 29 juli 2001 omstreeks 13.50 uur werd op een bedrijfsterrein aan de Eindstraat in Brunssum een in brand staande graafmachine ontdekt. Uit ter plaatse aangetroffen sporen kon worden opgemaakt dat er sprake was van brandstichting. Uit het opsporingsonderzoek dat volgde kon korte tijd later een verdachte, een 30-jarige inwoner uit Brunssum aangehouden worden. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt.

Schimmert, aanrijding met lestel
Zondag 29 juli 2001 omstreeks 13.45 uur vond op het Oranjeplein te Schimmert een eenzijdig ongeval plaats. Ter plaatse bleek dat de bestuurder van een bromfiets tijdens het oprijden van het verkeersplein een verhoging had geraakt; in onbalans was geraakt en was gevallen. De bestuurder, een inwoner uit Maastricht, raakte gewond aan zijn rechter onderbeen. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Heerlen gebracht.

Hoensbroek, inbraak in friture
Zondag 29 juli 2001 omstreeks 11.30 uur ontdekte men dat er was ingebroken in een friture aan de Prof. Van `t Hoffstraat te Hoensbroek. De dader(s) hadden zich toegang verschaft door met een ruitensnijder een gat in het glas van de voordeur te maken. De inbraak moet plaats hebben gevonden in de loop van zaterdag op zondagnacht. In de friture bleek dat de kassa-lade op de grond lag. Er bleek echter niets ontvreemd te zijn. Het vermoeden bestaat dat de daders zijn gestoord.

Nuth, rijden onder invloed van alcohol
Zondag 29 juli 2001 omstreeks 06.50 uur werden politieagenten aangesproken door een taxichauffeur die meldde dat op de Stationsstraat in Nuth een bromfietser/motor nogal slingerend over de weg reed. Deze persoon werd korte tijd later inderdaad aangetroffen. Na ademanalyse bleek dat de verdachte 730 ugl (ruim 1,6 promille) te blazen. De verdachte, een 34-jarige inwoner uit Heerlen kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Deel: ' Politieberichten district Heerlen (10.00 uur) '
Lees ook