Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-07-2001 Politieberichten district Heerlen H.P. 13.25 uur) Zondag 22 juli 2001.

Heerlen, twee vrouwelijke inbrekers aangehouden: Zaterdag 21 juli 2001 heeft de politie twee vrouwen aangehouden die ervan worden verdacht verantwoordelijk te zijn voor een of meerdere woninginbraken.
Omstreeks 17.00 uur meldden buurtbewoners de politie dat zij twee onbekende vrouwen hadden betrapt doende met het morrelen aan de voordeur van een woning aan de Senecastraat in Heerlen. De getuige werd door de politie aangesproken en deze verstrekte een goed signalement van beide vrouwen. Bij een onderzoek in de omgeving trof de politiepatrouille beide vrouwen aan. Zij hadden beiden tassen bij zich vol met spullen, waaronder diverse spaarpotten, die vermoedelijk van woninginbraken afkomstig zijn. Het tweetal werd ingesloten aan het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. Tot nu toe staat vast dat in elk geval een inbraak gepleegd werd in de Senecastraat waarvan goederen zijn aangetroffen in een van de tassen van de aangehouden vrouwen. Het aangehouden tweetal is in verzekering gesteld. De politie sluit niet uit dat zaterdagmiddag in de omgeving van de Senecastraat te Heerlen meerdere woninginbraken zijn gepleegd waarvan de gedupeerden zich nog niet bij de politie hebben gemeld. De aangehouden vrouwen zijn een 27 jarige uit Zwolle en een 25 jarige uit Nieuwegein.

Hulsberg, vier gewonden en twee autos totaal beschadigd bij verkeersongeval:
Zondagmorgen 22 juli 2001 heeft een verkeersongeval plaatsgevonden in Hulsberg tussen twee personenautos. De vier inzittenden raakten allen gewond. De autos zijn rijp voor de sloop.
Een 19 jarige automobiliste reed zondagmorgen omstreeks 01.55 uur over de Mesweg in Hulsberg en wilde rechtdoor de kruising met de Diepestraat oversteken in de richting van de Kampstraat. Daarbij verleende zij geen voorrang aan een personenauto welke over de voorrangsweg, de Diepestraat, reed. Beide personenautos raakten elkaar op de kruising dermate hard dat beiden totaal los geraakten. Zij moesten door een bergingsbedrijf worden weg getakeld. De vier inzittenden van beide autos werden met onbekend letsel door ambulances naar het ziekenhuis in Maastricht overgebracht. Niet bekend is of zij al dan niet zijn opgenomen en welk letsel zij hebben opgelopen. De politie maakt tegen de veroorzaakster proces-verbaal op wegens het niet verlenen van voorrang.

Brunssum: winkelinbraak:
Op zondagmorgen 22 juli 2001 heeft in een winkel gevestigd aan de Kerkstraat in Brunssum een inbraak plaatsgevonden. Bij onderzoek is gebleken dat de inbreker zich de toegang verschafte door op de eerste etage een ruitje in te tikken. Eenmaal in de bedrijfsruimte liep de inbreker naar de winkelruimte op de begane grond. Ondanks het inwerking treden van het inbraakalarm heeft de inbreker vermoedelijk een aantal telefoon en koptelefoons ontvreemd. De beheerder van de winkel in huishoudelijke artikelen zal een inventarisatie maken van hetgeen ontvreemd is. Van de inbraak is aangifte gedaan.
Ook in een winkel aan de Kennedylaan in Brunssum heeft zondagmorgen omstreeks 06.00 uur een inbraak plaatsgevonden. Hier werd met klinkers een ruit ingegooid waarna de toegang werd verkregen. Ondanks het alarm werd o.a. een houder met daarin tientallen krasloten buitgemaakt.

Klimmen, woninginbraak:
In de nacht van zaterdag op zondag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Kinkershof in Klimmen. De inbreker vernielde aan de achterzijde van de woning een ruitje waarna hij de toegang tot de woning kreeg. In de woonkamer en keuken werden alle kasten doorzocht waarbij een antiek servies, een dvd-speler, een video en twee tapijten werden weggenomen.

Heerlen, woninginbraak:
Vermoedelijk op zaterdagavond 21 juli 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Carboonstraat in Heerlen. De inbreker verschafte zich de toegang door aan de achterkant van de woning een keukenraam te forceren. Uit de woning werden o.a. een handtas weggenomen met daarin een rijbewijs en identificatiebewijs en verder een zonnebril en een diskman.

Deel: ' Politieberichten district Heerlen H.P. 13.25 uur) '
Lees ook