Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 12-08-2001 Politieberichten district Heerlen (JK) Zondag 12 augustus 2001 - 14.05 uur

Heerlen; wapen- en drugsbezit
Zaterdag 11 augustus werd om 07.45 uur op de Schgaesbergerweg in Heerlen een 48-jarige autobestuurder uit Heerlen gecontroleerd. In een plastic zak bleek hij twee stiletto`s verstopt te hebben. Tijdens zijn fouillering probeerde hij in zijn hand een plastic bolletje aan het oog van de politie te onttrekken. Daarin bleek ruim 8 gram cocaïne te zitten. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; bejaarde drugskoper
Zaterdag 11 augustus zag de politie om 09.40 uur dat op de Stationstraat in Heerlen een 71-jarige man uit Brunssum iets kocht van een 35-jarige drugsverkoper uit Hoensbroek. De man uit Brunssum bleek voor fl. 50,= cocaïne gekocht te hebben. Beiden werden aangehouden. Aan de drugsverkoper werd een gebiedsontzegging van twee dagen opgelegd. Via tussenkomst van Justitie werd aan de man uit Brunssum een boete opgelegd van fl. 500,= die hij direct betaalde.

Heerlen; bus ontruimd
Zaterdag 11 augustus kreeg de politie om 18.20 uur een melding van een getuige die gezien had dat vanaf de bushalte aan de Schaesbergerweg in Heerlen twee jongens in een Hermes-bus waren gestapt. Zij zouden in het bezit zijn van een pistool. Toen de bewuste bus stopte op de Beethovensingel in Landgraaf, werden de passagiers (onbekend hoeveel) verzocht de bus te verlaten waarna de twee jongens (15 en 17 jaar) werden aangehouden. Onderzoek wees uit dat de 15-jarige in Brunssum woonachtige jongen een gas- alarmpistool achter de achterbank in de bus verstopt had. Het pistool werd in beslag genomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; dronken bestuurster
Zondag 12 augustus zag de politie om 02.25 uur in het Heerlense centrum een 41-jarige vrouw uit Heerlen in een auto rijden. Tijdens de rit viel haar slingerend rijgedrag en het overtreden van diverse verkeersregels op. Op de Bongerd botste ze met de buitenspiegel tegen de spiegel van een daar geparkeerde auto waarna haar auto afsloeg. De zwaar beschonken vrouw wilde aanvankelijk niet uit de auto stappen. Toen ze daarbij door de politie geholpen werd, sloeg ze een van de agenten in zijn gezicht. Aan het bureau weigerde ze een blaastest te ondergaan. De vrouw werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Brunssum; mishandeling van politieman
Zondag 12 augustus belden om 03.20 uur een aantal mensen aan bij de voordeur van het politiebureau in Brunssum. Ze wilden tekst en uitleg hebben omtrent de afhandeling van een blaastest die de politie kort daarvoor had afgenomen bij een kennis van hen. Nadat een en ander was uitgelegd, bleef een 27-jarige Brunssummer lastig en vervelend doen. Nadat een politieagent de man diverse keren gesommeerd had te vertrekken en hij hieraan niet voldeed, werd hij aangehouden. Tijdens die aanhouding sloeg de Brunssummer de agent met een vuist in diens gezicht. Daardoor liep de politieman een flinke kneuzing op en een hersenschudding. Hij moest zich in het ziekenhuis laten behandelen en kon de dienst niet meer uitvoeren. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politieberichten district Heerlen (JK) 14:05 uur '
Lees ook