Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-08-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 15.30 u) Maandag, 27 augustus 2001

District Heerlen

Heerlen; muziekinstallatie inbeslaggenomen
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 01.00 uur kreeg de politie een melding van geluidsoverlast aan de Vinkenstraat in Heerlen. De politie die terplaatse ging hoorde er vanuit een woning aldaar inderdaad harde muziek. De bewoner reageerde in het geheel niet op aanbellen en kloppen waarop de politie de woning binnenging teneinde de nachtelijke rust te herstellen. De politie heeft de gehele muziekinstallatie inbeslaggenomen en de bewoner aangehouden. De nachtelijke rust is daarna weergekeerd. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

Heerlen; aangehouden
Afgelopen zondagmorgen hoorden getuigen dat er vermoedelijk werd ingebroken in een pand aan de Willemstraat in Heerlen. Bleek dat was ingebroken in een winkel aldaar waarbij de toegangsdeur was opengebroken. Een toevallig passerende patrouille van Koninklijke Marechausse trof in de deuropening een 37-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats aan. Die bracht de verdachte meteen over naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Bleek dat de verdachte in de winkel een fototoestel had gestolen. Het fototoestel werd inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Brunssum; agressievelingen aangehouden
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht kreeg de politie een melding van een mishandeling op de Sweelickstraat in Brunssum. Bleek dat een aantal personen een pand aldaar was binnengedrongen en de bewoners, een man en een vrouw hadden geschopt en geslagen. Daarnaast werden in het pand allerlei vernielingen gepleegd. De bewoners raakten als gevolg van de mishandeling gewond. De man moest zich in het ziekenhuis medisch aan zijn verwondingen laten verzorgen (een hoofdwond gehecht, en diverse kneuzingen in zijn gezicht en aan beide benen). Zijn vrouw had allerlei blauwe plekken aan een arm en in het gezicht opgelopen. De politie heeft vannacht een drietal mannen (19/24/41) uit Brunssum aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze mishandeling / geweldpleging (een verdachte werd terplaatse aangehouden en de andere twee thuis in hun woning). De drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de aanleiding / oorzaak van deze geweldpleging en hetgeen er precies is gebeurd.

Heerlen/Hoensbroek; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op De Euren in Heerlen van een 55-jarige automobilist uit Heerlen kreeg de politie aanwijzingen dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Die weigerde echter iedere medewerking aan het onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in zijn bloed. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht vlakbij zijn woning in Hoensbroek van een 34-jarige automobilist bleek dat de Hoensbroekenaar onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alchol (ruim 1,1 promille) in zijn bloed had dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Deel: ' Politieberichten district Heerlen Limburg-Zuid '
Lees ook