Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-09-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 12.30 u) Vrijdag, 14 september 2001

District Heerlen

Heerlen; gestolen motor
Bij controle afgelopen donderdagavond op de Mijnspoorweg in Heerlen van een man die er stond met een motor bij zich, bleek dat de motor als gestolen stond gesignaleerd (in Berlijn (D) gestolen). Verder bleek na onderzoek ook dat de man aanvankelijk een valse naam had opgegeven aan de politie-agenten. Die hebben de verdachte, een 29-jarige man uit het Duitse Bornheim aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De motor werd inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; onder invloed
De politie heeft afgelopen donderdagavond de auto van een 55-jarige Heerlenaar inbeslaggenomen. De politie kreeg op de Antwerpseweg in Heerlen aanwijzingen dat de Heerlenaar onder invloed zijn auto bestuurde. De verdachte weigerde echter iedere medewerking aan een onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in zijn bloed. De verdachte is bij de politie bekend voor eerder soortgelijk gepleegde delicten (rijbewijs al een tijd geleden ongeldig verklaard). De verdachte werd aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal tegen hem op.
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Spoorsingel in Heerlen van een 32-jarige automobilist uit Heerlen bleek dat de Heerlenaar onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie heeft vervolgens de auto van deze verdachte inbeslaggenomen en afgesleept. Bleek dat hij geen geldig Nederlands rijbewijs heeft en dat de auto niet verzekerd is. De politie stelt verder onderzoek in.
Het rijgedrag op de Kerkraderweg in Heerlen van een 58-jarige automobilist uit Heerlen trok afgelopen nacht de aandacht van de politie. Bij controle bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; aangehouden
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag op de Promenade in Heerlen een 21-jarige Heerlenaar aangehouden. Die bemoeide zich met politie-optreden (aanspreken van iemand anders). De politie vorderde herhaalde malen dat de Heerlenaar moest doorlopen doch hij weigerde dat. Daarbij uitte hij op een gegeven moment beledigingen in de richting van de agenten die hem daarop dan ook meteen aanhielden (waartegen hij zich overigens verzette). De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten (en zich overigens recalcitrant gedroeg). Een aantal vermoedelijke vrienden van de verdachte die donderdagmiddag naar het politiebureau waren gekomen en lastig waren, werden bij het politiebureau verwijderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte terzake het niet voldoen aan gegeven politiebevelen / vorderingen, belediging van politie-agenten en verzet bij aanhouding.

Heerlen; verdovende middelen
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Apollolaan in Heerlen van een 28-jarige man uit Aken (D) bleek dat die verdovende middelen bij zich had. De verdovende middelen, totaal bijna acht gram heroine en cocaine werden inbeslaggenomen. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. Personeel van een winkel in een winkelcentrum aan de Stationstraat in Heerlen betrapte afgelopen donderdagavond een 36-jarige man uit Schimmert bij diefstal van enkele broeken. De gestolen broeken werden inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. Bleek dat de man ook een negental bolletjes met verdovende middelen, heroine en cocaine bij zich had. Die werden inbeslaggenomen en de verdachte werd aangehouden en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten district Heerlen Maastricht '
Lees ook