Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-09-2001 Politieberichten district Heerlen (HP 13.40) Vrijdag 28 september 2001

Schimmert, politieambtenaar beledigd:

Een 24 jarige inwoner van Schimmert is donderdagavond 27 september 2001 door de politie aangehouden nadat deze een politieambtenaar meerdere malen beledigde en uitmaakte voor racist. De politieambtenaar zag donderdagavond rond 19.00 uur een snorfiets over de Hoofdstraat in Schimmert rijden terwijl de bestuurder een helm aan het stuur had hangen. Hij stelde een onderzoek in waarbij bleek dat de snorfiets, die een oranje plaat voerde, een bromfiets was die een gele plaat behoorde te voeren. De politieambtenaar maakte tegen de bestuurder proces-verbaal op wegens het onjuist voeren van de oranje plaat. De bestuurder kreeg daarbij de mededeling dat hij niet verder mocht rijden. De bestuurder van de bromfiets raakte over zijn toeren en maakte de agent uit voor racist. Toen de bestuurder dit daarna nogmaals herhaalde en toch op zijn bromfiets stapte en wegreed, werd hij aangehouden. Bij zijn aanhouding herhaalde hij nogmaals zijn belediging. Aan het politiebureau werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt in het kader van snelrecht.

Heerlen, autokraker aangehouden:
Een 25 jarige inwoner van Valkenburg is donderdagavond 27 september 2001 door de politie aangehouden kort nadat hij op de Corneliuslaan te Heerlen een autokraak pleegde.
Een getuige zag donderdagavond omstreeks 20.45 uur op de parkeerplaats van de Corneliuslaan te Heerlen een auto-inbraak plegen. De inbreker stapte daarna in een rode Opel Kadett en reed daarmee weg. De politie werd telefonisch van de auto-inbraak op de hoogte gesteld. De opengebroken personenauto werd door de politie aangetroffen, waaruit onder andere op het eerste oog een cd-speler ontvreemd werd en mogelijk ook een aantal cdtjes. De getuige beschreef de auto maar kon ook een goed signalement van de autokraker geven. Het signalement van de auto en de autokraker werd via de mobilofoon verspreid. Een andere patrouilleauto trof kort daarna op de parkeerplaats van de Rozenstraat te Heerlen de betreffende auto aan met daarin vier inzittenden. De autokraker bleek ook in de auto aanwezig te zijn. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. In de auto van de aangehouden inwoner van valkenburg werden diversen spullen aangetroffen waarvan er enkele afkomstig waren uit de opengebroken auto op de Corneliuslaan. De inwoner van Valkenburg is voor verder onderzoek inmiddels in verzekering gesteld.

Hoensbroek, autodiefstal:
Een 53 jarige inwoner van Voerendaal heeft donderdagmiddag 27 september 2001 aangifte bij de politie gedaan van diefstal van zijn personenauto.
De benadeelde loste omstreeks 16.45 uur de aanhangwagen die achter zijn personenauto gekoppeld was op een bedrijfsterrein gelegen aan de Nieuwstraat te Hoensbroek. Nadat hij uit een loods was gereden en enkele meters verder zijn auto parkeerde, om vervolgens de poort te gaan sluiten heeft een onbekende kans gezien ongemerkt in de auto te stappen en daarmee weg te rijden. De auto een BMW 530 is verdwenen en is tot op heden nog niet teruggevonden. De eigenaar heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Deel: ' Politieberichten district Heerlen, Maastricht '
Lees ook