Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-08-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.00 u) Dinsdag, 21 augustus 2001

District Heerlen

Heerlen; heterdaad
Afgelopen nacht, maandag op dinsdag nacht omstreeks 04.30 uur kreeg de politie van alerte getuigen een melding dat op de Willemstraat in Heerlen werd ingebroken in een winkel. De politie die snel terplaatse ging zag bij de winkel een tweetal mannen die, vermoedelijk omdat zij de politie in het oog kregen er meteen vandoor liepen. De politie wist beide mannen, een 49-jarige man uit Heerlen en een 37-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats snel in de kraag te vatten en aan te houden. Bleek dat was getracht in de winkel in te breken door de toegangsdeur te forceren. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; inbreker aangehouden
Vanmorgen, dinsdagmorgenvroeg omstreeks 06.30 uur werd ingebroken in een sigarenwinkel aan de Julianastraat in Brunssum. Inbrekers vernielden de toegangsdeur en drongen de winkel binnen waarbij ze aan de haal gingen met rookwaar. De politie heeft ongeveer een uur later op de Honigmanstraat in Heerlen een auto met een 23-jarige man uit Kerkrade aangetroffen. Omdat de politie aanwijzingen had dat de auto was betrokken / gebruikt bij de winkelkraak in Brunssum, werd het voertuig inbeslaggenomen en de verdachte werd aangehouden. Die onttrok zich aanvankelijk aan zijn aanhouding door het plotseling op een lopen te zetten, echter hij werd al snel in de kraag gevat en werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Bleek dat de auto afgelopen weekend in Heerlen was gestolen (stond als gestolen gesignaleerd). De politie stelt een nader onderzoek in. Daarbij stelt zij ook een onderzoek in naar de identiteit van mededaders/inbrekers, alsook of de verdachte wellicht meer op zijn kerfstok heeft.

Hoensbroek; belediging/poging zware mishandeling Vanmorgen, dinsdagmorgenvroeg kreeg de politie melding van geluidsoverlast op de Hommerterweg in Hoensbroek. De politie die terplaatse ging hoorde inderdaad uit een pand luide muziek echter kreeg (na aanbellen en roepen teneinde de bewoner daarop aan te spreken) geen respons. Uiteindelijk kwamen er een tweetal personen aan het raam die zonder enige aanleiding beledigingen uitten in de richting van de agenten en op een gegeven moment vanuit een raam een ijzeren buis naar de agenten gooiden (trof gelukkig geen doel). De politie heeft beide mannen, terzake poging zware mishandeling en belediging aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek; jongeren aangehouden
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 01.45 uur kreeg de politie een melding dat enkele jongeren hadden ingebroken in een garage aan de Professor Koopmanstraat in Hoensbroek en dat die op een gegeven moment op het dak liepen van een nabijgelegen school. De politie die meteen op onderzoek uitging trof op een perceel in de omgeving een aantal jongeren aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Een liep weg (zijn identiteit is bij de politie bekend) en de overigen, drie jongemannen (15/18/19) uit Hoensbroek werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in naar hetgeen er aan de hand is geweest.

Deel: ' Politieberichten district Heerlen '
Lees ook