Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-08-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.40 u) Woensdag, 22 augustus 2001

District Heerlen

Heerlen; gestolen autos
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op het Fossielenerf in Heerlen van een 18-jarige automobilist uit Hoensbroek kreeg de politie aanwijzingen dat de auto waarin hij zat was gestolen (in Hoensbroek). De jongeman werd meteen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag een 43-jarige man uit Beek thuis in zijn woning aangehouden. Die wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van een auto (afgelopen maandag) in Heerlen. De auto werd namelijk dinsdag in de omgeving van diens woning in Beek aangetroffen waarbij de politie aanwijzingen kreeg dat de auto was gestolen. Bij het ingestelde onderzoek kwam de verdachte in beeld. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De auto werd voor nader onderzoek veiliggesteld. De politie stelt verder onderzoek in.
Afgelopen dinsdagavond hield de politie een tweetal jongens (16 / 17) uit Heerlen aan. Die worden verdacht van betrokkenheid bij een autodiefstal in Brunssum (Brunssummerheide). De politie trof namelijk gisteravond op de Servatiusstraat in Heerlen de gestolen auto aan waarbij bij het door de politie ingestelde onderzoek beide verdachten in beeld kwamen. Beide verdachten werden gisteravond in een pand waar ze waren aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De op de Servatiusstraat aangetroffen auto werd voor nader onderzoek veiliggesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.
Een politiepatrouille ontdekte afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 04.45 uur op het Raadhuisplein in Heerlen een man die vanuit het linkerportier de auto aanduwde. Op het moment dat de politie de man wilde aanspreken om te vragen wat er aan de hand was, sloeg de motor van de auto aan en sprong de man in de auto waarna hij met gierende banden er snel vandoor reed. De politie reed de automobilist achterna waarbij die de door de politie gegeven stoptekens negeerde en met hoge snelheid (waarbij de kilometerteller van het politievoertuig soms snelheden aangaf van 100 km p/u) doorreed, onderwijl allerlei verkeersovertredingen plegende zoals snelheidsovertredingen, op de linker weghelft rijden etc.). Uiteindelijk moest de automobilist in een bocht op het verkeersplein Drievogelstraat/Beitel/Locht in Kerkrade stoppen, vermoedelijk omdat hij anders vanwege de hoge snelheid uit de bocht zou geraken. Daar sprong hij uit de auto en liep er vandoor. Echter de politie die hem achterna rende wist de man, een 27-jarige man uit Aken (D) in een weiland in de kraag te vatten. Bleek dat hij de auto in Heerlen had gestolen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De auto werd voor nader onderzoek inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte (die de autodiefstal overigens heeft bekend).

Hoensbroek; leeggoed
Personeel van een bedrijf aan de Wijngaardsweg in Hoensbroek betrapte afgelopen dinsdagmorgen op het bedrijfsterrein een tweetal mannen bij (poging) diefstal van kratten leeggoed / lege flessen. Een liep er met achterlating van de kratten meteen vandoor toen die zich betrapt wist en de ander, 47-jarige man uit Heerlen werd aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde en inmiddels gearriveerde politie. Die heeft de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie die een nader onderzoek instelt heeft vermoedens omtrent de identiteit van de weggelopen verdachte en is naar hem op zoek.

Merkelbeek; aanrijding
Afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 16.45 uur wilde de politie een op de Raadhuisstraat in Merkelbeek een 16-jarige bestuurder van een bromfiets uit Brunssum controleren. Op het moment dat de Brunssumse bromfietsbestuurder was gestopt, onttrok hij zich vervolgens meteen aan de controle door plotseling weg te rijden. Daarbij botste de bromfietsbestuurder tegen een auto, bestuurd door 72-jarige man uit Brunssum die hij vermoedelijk niet had zien aan komen rijden. Bij de aanrijding kwam de bromfietsbestuurder ten val en raakte gewond. Hij werd met een gebroken sleutelbeen en een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfiets die bij de aanrijding geheel total loss is geraakt, werd voor nader onderzoek uit het verkeer genomen aangezien de politie aanwijzingen heeft dat de bromfiets is gestolen. Verder bleek dat de bromfiets niet is verzekerd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten district Heerlen '
Lees ook