Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-08-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 15.15 u) Vrijdag, 24 augustus 2001

District Maastricht

Heerlen; verdovende middelen
Afgelopen donderdagmiddag zag de politie in een winkel aan de Saroleastraat in Heerlen nog juist hoe een man iets liet vallen. Bij een nadere controle bleek dat een beurs te zijn met daarin totaal een vijftigtal zakjes met verdovende middelen (totaal bijna 20 gram heroine en cocaine). Die werden meteen inbeslaggenomen. De man werd op verdenking van handel in verdovende middelen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij gaf de politie alleen zijn naam op en verder niets over hemzelf te weten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; in put
Afgelopen donderdagnamiddag, omstreeks 18.oo uur kreeg de politie een melding dat op een bedrijf aan de Sourethweg in Heerlen iemand in een put was gevallen. Bleek dat een 37-jarige man uit Landgraaf bij werkzaamheden iets in een circa 12 meter diepe put had laten vallen en dit uit de put wilde gaan ophalen. Daarvoor liep hij een ijzeren trap af. Vermoedelijk verstapte het slachtoffer zich ongeveer halverwege en viel vervolgens enkele meters naar beneden. Het slachtoffer raakte gewond (red; aard/ernst letsels onbekend) en werd door de gewaarschuwde brandweer en GGD uit de put gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de Arbeidsinspectie ingeschakeld die verder onderzoek instelt.

Heerlen; winkeldief
Personeel van een winkelbedrijf aan de Dautzenbergstraat in Heerlen betrapte afgelopen donderdagmiddag een 41-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats bij diefstal scheermesjes. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft de winkeldiefstal. Donderdagavond betrapte personeel van een winkel aan de Schinkelerstraat dezelfde man bij diefstal van een jas. Hij werd weer aangehouden en alle gestolen goederen werden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren/winkeliers. De politie die proces-verbaal opmaakt heeft in het kader van een snelrechtprocedure de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Heerlen; vandalisme/baldadigheid
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdag nacht omstreeks 04.00 uur kreeg de politie een melding dat een tweetal jongeren op de Klompstraat ruiten aan het ingooien waren. Bleek van een winkelpand aldaar een tweetal ruiten te zijn ingegooid. De politie heeft op de Klompstraat twee mannen (18/24) uit Landgraaf aangehouden die van deze vernieling worden verdacht (een van hen had nog een stuk tegel bij zich). Zij werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten.

Heerlen; in mekaar geslagen
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdag nacht, omstreeks 02.15 uur kreeg de politie een melding van een ruzie op het Wilhelminaplein in Heerlen. Bleek dat 32-jarige man uit Landgraaf, die volgens een getuige met iemand stond te praten, door een aantal personen werd geslagen en geschopt. Het slachtoffer had daarbij diverse fracturen en hoofdwonden opgelopen. Hij werd met een op verschillende plaatsen gebroken kaak en een gebroken neus overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in. Daarbij is ze op zoek naar getuigen. Die kunnen contact opnemen met de recherche van de politie in Heerlen Centrum, tel 0900 8844.

Brunssum; gestolen motor
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht trof de politie op de Laanderstraat in Heerlen een drietal personen bij een motor aan waarvan bij controle een van hen, een 42-jarige man uit Heerlen verklaarde dat de motor van hem was. Bij nadere controle bleek dat de motor was gestolen in Duitsland (stond gesignaleerd). De politie heeft de motor inbeslaggenomen. De Heerlenaar werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in, ondermeer ook naar de precieze herkost van het voertuig.

Deel: ' Politieberichten district Heerlen '
Lees ook