Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-08-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 13.00 u) Zondag, 5 augustus 2001

District Heerlen

Heerlen; zakkenrollerij
Een 46-jarige Heerlenaar ontdekte afgelopen zaterdagmiddag dat onbekenden, vermoedelijk op het Corneliusplein in Heerlen zijn beurs uit de broekzak hadden gestolen. In de beurs bevonden zich enkele bankpasjes en een geldbedrag van ongeveer fl. 425,-. Diezelfde zaterdagmiddag ontdekte een 68-jarige vrouw uit Brunssum in een winkel aan de Promenade dat haar beurs uit de tas was gestolen. Daarin bevond zich een geldbedrag van tweehonderd gulden. De gedupeerden hebben bij de politie aangifte gedaan.

Heerlen; gesignaleerd
De politie die afgelopen zaterdagmiddag op het Raadhuisplein in Heerlen tussen enkele personen die daar stonden een drugsdeal vermoedde, heeft een van hen, een 30-jarige Rotterdammer aangehouden. Die bleek bij nader onderzoek verdovende middelen (twee kleine bolletjes cocaine en een bolletje heroine) bij zich te hebben. Die werden samen met het geld (totaal ruim duizend gulden in binnen en buitenlandse valuta) dat hij bij zich had inbeslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar de politie proces-verbaal tegen hem opmaakte. Overigens bleek dat de Rotterdammer gesignaleerd stond voor een gevangenisstraf (rechtelijke uitspraak/vonnis) van totaal 14 dagen. De verdachte werd ingesloten in afwachting van het ondergaan van de gevangenisstraf.

Brunssum; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen zaterdagavond omstreeks 23.45 uur op de Vijverstraat in Brunssum van een 50-jarige automobilist uit Brunssum die met gedoofde lichten kwam aangereden, bleek dat de Brunsummer onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim drie maal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,6 promille) dan maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Deel: ' Politieberichten district Heerlen '
Lees ook