Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-07-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 13.45 u) Donderdag, 12 juli 2001

District Heerlen

Heerlen; aangehouden
De politie zag afgelopen woensdagavond op de Saroleastraat in Heerlen een tweetal personen staan waarbij ze vermoedens kreeg dat er een drugshandeltje plaatsvond. De politie wilde een van hen, een 31-jarige man uit Rotterdam controleren doch die zette het meteen op een lopen toen de politie hem ter controle staande hield. De politie rende de Rotterdammer achterna en wist hem uiteindelijk in de stationshal van het Heerlense NS-station in de kraag te vatten waarbij hij nog snel verdovende middelen weggooide. Ook bleek hij nog meer verdovende middelen bij zich te hebben en een geldbedrag van totaal zon fl.
1.500,- (in binnen en buitenlandse valuta). Alle verdovende middelen, totaal ruim 40 gram cocaine en heroine werden samen met het geld inbeslaggenomen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; inbraken
Afgelopen woensdagavond werden allerlei inbraken ontdekt. In een woning aan de Martinusstraat in Heerlen bleek via de achterzijde te zijn ingebroken waarna de inbrekers de hele woning hadden doorzocht. Het is (nog) niet duidelijk wat er precies is gestolen. In een bedrijf/kantoor aan de Beersdalweg bleek via een raam te zijn ingebroken waarna de inbrekers vermoedelijk met een computer aan de haal zijn gegaan.
Een lap-top en een videorecorder was de buit bij een inbraak in een woning aan de Corisbergweg. Hier zijn de inbrekers via een raam aan de achterzijde de woning binnengedrongen.
Bij een inbraak afgelopen woensdag in een woning aan de Goselingstraat gingen de inbrekers/dieven aan de haal met kledingstukken (truien, T-shirts) en een geldbedrag avn ongeveer honderd gulden. Alle gedupeerden hebben de inbraken bij de politie gemeld/aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Hoensbroek; fikse bekeuring
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 25-jarige automobilist uit Rotterdam bekeurd met een boete van fl. 670,-. Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Nobellaan in Hoensbroek gaf de automobilist aan de politie een valse naam op. Echter bij nadere controle van de auto vond de politie papieren met daarop zijn juiste identiteit. Bleek overigens dat de verdachte de auto zonder geldig rijbewijs bestuurde (was enkele jaren geleden ingevorderd).

Hoensbroek; ingebroken
Afgelopen woensdagmiddag werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Hoofdstraat in Hoensbroek. Inbrekers zijn de woning door verbreking van een raam aan de voorzijde binnengedrongen en hebben stereo-apparatuur en een geldbedrag van vierhonderdvijftig gulden gestolen.

Brunssum; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag en avond (15.30 tot 21.45 uur) op de Kennedylaan in Brunssum(-Noord) een verkeerscontrole gehouden waaronder ook een radarsnelheidscontrole. Bij de verkeerscontrole werden totaal bijna 2.400 voertuigbestuurders gecontroleerd waarvan totaal 81 voertuigbestuurders werden bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het overtreden van de terplaatse maximaal toegestane snelheid (42), het niet dragen van de autogordels (21), het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders (5), het niet bij zich hebben van de vereiste (voertuig-)papieren tot het onder invloed besturen van een bromfiets (1).

Voerendaal/Klimmen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdagavond radarsnelheidscontroles gehouden op de Klimmenderstraat in Klimmen en op de Hoolstraat in Voerendaal. Totaal werden daarbij 1.035 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 109 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een aantal voertuigbestuurders werd terplaatse bekeurd en de overige voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. Daarnaast werden ook nog totaal vijf voertuigbestuurders bekeurd wegens het niet dragen van de autogordel, het rijden door het voor hen rode verkeerslicht en het niet bij zich hebben van de vereiste voertuigpapieren.

Deel: ' Politieberichten district Heerlen '
Lees ook