Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-07-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.45 u) Dinsdag, 24 juli 2001

District Heerlen

Heerlen; aangehouden
De politie heeft bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Meezenbroekerweg en op de Hoppenhof in Heerlen twee mannen (25 / 33) zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Die bleken spullen en geld (in binnen en buitenlandse valuta) bij zich te hebben waarvan de politie vermoedt dat die afkomstig zijn van een inbraak in een woning aan de Oude Kerkstraat. Het geld en goederen werden inbeslaggenomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de betrokkenheid van beide verdachten bij de inbraak en onderzoekt daarbij ook of ze wellicht meer op hun kerfstok hebben.

Heerlen; er vandoor
Bij controle afgelopen maandagmiddag op de Unescostraat in Heerlen van een automobilist, vond de politie in diens auto bijna een kilo hasjiesj. Op het moment dat de politie die had inbeslaggenomen en overging tot de aanhouding van de automobilist, gaf die vol gas en reed met zijn auto er vandoor, echter de politie weet van wie de auto is en zal deze auto-eigenaar nog nader verhoren. De inbeslaggenomen verdovende middelen werden overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt verder onderzoek in.

Heerlen; ingebroken
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht is ingebroken in de kantine van een gemeenschapshuis aan de Mijnzetellaan in Heerlen. Inbrekers zijn door vernieling van de toegangsdeur van de kantine aan de achterzijde het pand binnengedrongen en hebben een speelautomaat opengebroken. Met het zich daarin bevindende klein-/speelgeld zijn ze er vandoor gegaan. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek; binnenbrand
Afgelopen maandagmorgen kregen politie en brandweer een melding van een binnenbrand aan het Bergplein in Hoensbroek. Bleek dat brand was ontstaan in een aanbouw aan de achterzijde van een woning aldaar. De brandweer heeft brand geblust en nog even nageblust. De aanbouw aan de achterzijde van de woning is nagenoeg uitgebrand. Een belendende woning heeft bij de brand enige rookschade opgelopen. De brand in de aanbouw is vermoedelijk ontstaan als gevolg van kortsluiting in een wasdroger.

Brunssum; inbrekers aangehouden
De politie heeft afgelopen maandag twee mannen (31 / 35) uit Brunssum aangehouden. Die worden verdacht van een inbraak afgelopen weekend in een bedrijf aan de Trichterweg in Brunssum. Bij het ingestelde onderzoek kwamen beide verdachten in beeld. De twee verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.
Afgelopen zondagmorgen kreeg de politie een melding dat er constant water vanuit het bedrijf stroomde. Bleek dat in de werkplaats waterkranen waren opengedraaid. Nader onderzoek wees uit dat was ingebroken en dat inbrekers via de achterzijde het bedrijfsgebouw waren binnengedrongen en deze geheel hadden doorzocht. Er werd ondermeer allerlei apparatuur gestolen zoals een las-apparaat, een flex en een boormachine.

Deel: ' Politieberichten district Heerlen '
Lees ook