Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-07-2001 Politieberichten district Heerlen (H.P. 13.35 uur) Vrijdag 20 juli 2001

Heerlen, vrouw onzedelijk betast:
Een 19 jarige inwoonster van Hoensbroek heeft donderdag 19 juli 2001 bij de politie aangifte gedaan dat zij dezelfde avond op de Handelsstraat in Hoensbroek door een onbekende man onzedelijk werd betast.
Het slachtoffer fietste donderdagavond omstreeks 19.00 uur over de Handelsstraat waar zij werd aangesproken door een man op een kanariegele bromscooter die haar de weg vroeg. De vrouw hielp de man en als dank werd zij ongewild in haar billen geknepen. Kort daarna kwam de man op zijn bromscooter terug en kneep de vrouw in haar borsten en haar kruis. Het slachtoffer duwde de man steeds weg waardoor de man bijna met zijn scooter kwam te vallen. Hij is daarna weggereden in de richting van de Verlengde Klinkerstraat. Het slachtoffer deed daarna bij de politie aangifte van de aanranding.

De aanrander die zich verplaatste op een kanariegele bromscooter, waarvan verder geen gegevens bekend zijn, is een 25 tot 30 jarige blanke man met een iel postuur, donker kleurig mogelijk kastanjebruin haar en een dun snorretje. Hij ging gekleed in en donker blauwe jas waaronder hij een oranje geruite blouse of hemd droeg. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk de aanrander kunnen identificeren. Tel. 0900-8844.

Heerlen, beroving:
Een 45 jarige vrouw woonachtig te Heerlen heeft donderdagavond 20 juli 2001 bij de politie aangifte gedaan van een straatroof die gepleegd werd op de Keekstraat in Heerlen.
Het slachtoffer pinde omstreeks 21.30 uur geld bij een automaat waarna zij over een aantal paadjes richting Keekstraat liep. Op de Keekstraat hoorde het slachtoffer plotseling rennende voetstappen achter zich waarna meteen haar schoudertas door een man werd weggegrist. Het slachtoffer probeerde nog wel haar tas vast te houden maar de tasjesrover was sterker en trok de tas van het slachtoffer los. De straatrover rende daarna snel weg achtervolgd door het slachtoffer. Omdat de tasjesrover sneller was verloor het slachtoffer haar belager uit het oog. Zij deed daarna aangifte bij de politie. Bij een onderzoek in de omgeving werd een mogelijke verdachte niet meer aangetroffen.
De tas van het slachtoffer werd kort daarna door twee wandelaars op het Corneliusplein in Heerlen teruggevonden. Uit de tas bleek de beurs ontvreemd te zijn met daarin een kleine fl. 200,-, een bankpas, enkele spaarpasjes, haar identificatiebewijs en een fles sterke drank.

Brunssum, woninginbraak:
Op donderdag 19 juli 2001 heeft tussen 11.00 en 18.00 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Vogelsvalderenweg in Brunssum.
De bewoonster die donderdagavond kort na 18.00 uur thuiskwam bemerkte dat tijdens haar afwezigheid in haar woning ongewenst bezoek was geweest. Toen ze haar voordeur wilde openen bleek dit niet meer te gaan. Daarna bemerkte ze dat er een ruit was vernield. In de woning bleek een grote ravage aangericht te zijn. De inhoud van veel kasten en laden werd over de vloer gegooid. Ontvreemd werden enkele sieraden en een bankpas. Het slachtoffer heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Heerlen, steekpartij in OAC:
Donderdagavond 19 juli 2001 heeft in het OAC gevestigd aan de Kloosterweg in Heerlen een steekpartij plaats gevonden waarbij een 32 jarige inwoner van Heerlen meerder steekwonden in zijn borst opliep. De inwoner 32 jarige inwoner van Heerlen is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.
Om nog onduidelijke redenen is donderdagavond omstreeks 20.40 uur in het OAC ruzie ontstaan tussen beide inwoners van Heerlen. Nadat eerst in het OAC met een mes werd gegooid werd daarna buiten het OAC de onenigheid voortgezet. Daar werd voor zover bekend met messen op elkaar ingestoken. De gewaarschuwde politie heeft beide verdachten aangehouden. Een van de verdachten had het door hem gebruikte mes voor de komst van de politie weggegooid in een berm maar dit werd kort daarna door de politie aangetroffen. De andere verdachte had het andere mes nog in zijn bezit. Dit werd bij een onderzoek in zijn kleding aangetroffen. De 32 jarige inwoner van Heerlen liep meerdere hevig bloedende steekverwondingen aan zijn borst op. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Heerlen. Na behandeld te zijn werd hij ter observatie opgenomen. De andere verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Hij deed een beroep op zijn zwijgrecht en wenste verder niets te verklaren omtrent de steekpartij. De politie stelt een verder onderzoek in.

Brunssum, helingcontrole:
De politie van Brunssum heeft donderdag 19 juli 2001 bij een garagebedrijf gevestigd aan de Molenvaart in Brunssum vier personenautos en een motorblok in beslaggenomen. In het kader van helingbestrijding stelde de politie bij het garagebedrijf donderdag een onderzoek in. Bij het onderzoek bleek in het garagebedrijf geen opkopersregister aanwezig te zijn hetgeen verplichtend is voorgeschreven. Op het terrein werden vier personenautos en een motorblok van een BMW aangetroffen waarvan de herkomst onduidelijk is. De vier personenautos betroffen een oldtimer Mercedes, een BMW een Range Rover en een Ferrari, allen autos in de duurdere prijsklasse. Deze zijn allen in beslaggenomen. Naar de herkomst van de autos wordt door de politie een nader onderzoek ingesteld. In het kader van de helingbestrijding zullen in de toekomst dit soort onderzoeken bij meerdere bedrijven worden ingesteld.

Deel: ' Politieberichten district Heerlen '
Lees ook