Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 27-07-2001 Politieberichten district Heerlen
Vrijdag 27 juli 2001 - 13.35 uur

Heerlen; inbeslagname drugs
Omdat het vermoeden bestond dat er vanuit een pand aan de Oranje Nassaustraat in Heerlen drugs verkocht werden, stelde de politie daar op donderdag 26 juli om 09.50 uur een onderzoek in. Daarbij werden onder andere ruim 1300 gram softdrugs, weegapparatuur en verpakkingsmateriaal in beslag genomen. Tegen de 35-jarige uitbaatster zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Heerlen; radarcontrole
Donderdag 26 juli werd tussen 13.55-15.00 uur de snelheid gemeten op de Valkenburgerweg in Heerlen. Van de 321 gecontroleerde voertuigen reden 65 bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg maar liefst 105 km/uur terwijl 50 km is toegestaan. De overtreders mogen binnenkort post verwachten.

Heerlen; op de vlucht
Gezien zijn verdachte gedragingen wilde de politie op donderdag 26 juli om 15.15 uur op de Saroleastraat in Heerlen een 22 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats controleren. Toen hij dat in de gaten kreeg, sprintte hij er vandoor en rende, achtervolgd door de patrouille, de stationstunnel in. De pech voor hem was op dat moment in die tunnel drie politiemensen in burger liepen. Ze wisten de vluchter tegen te houden waarna hij aangehouden kon worden. Tijdens die aanhouding probeerde hij nog enkele bolletjes cocaïne weg te gooien. In zijn kleding werd nog meer cocaïne aangetroffen alsmede een geldbedrag van enkele honderden guldens. Deze spullen werden uiteraard in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brunssum; inbraak in winkel
Onbekenden vernielden vrijdag 27 juli om 03.15 uur de ruit van een winkel aan de Kennedylaan in Brunssum en gingen naar binnen. Korte tijd later zagen getuigen hoe enkele verdachten met hun buit naar buiten kwamen en wegrenden in de richting van een parkeerplaats. Daar stapten ze in een auto en gingen er vandoor. Op hun vluchtroute naar die geparkeerde auto trof de politie onder andere een flinke hoeveelheid sigaretten, koffie, kauwgom en scheermesjes aan wat door de verdachten was verloren. Nog onbekend is wat precies de buit geweest is.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

Deel: ' Politieberichten district Heerlen '
Lees ook