Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 2-10-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 16.00 u) Dinsdag, 2 oktober 2001

District Heerlen

Heerlen; aangehouden
Bij controle afgelopen maandagavond op de Akerstraat in Heerlen van een 21-jarige automobilist uit Kerkrade bleek dat auto waarin de Kerkradenaar niet is verzekerd. Ook gaf de Kerkradenaar aanvankelijk de politie-agenten een valse naam op. Bleek ook dat hij geen geldig rijbewijs heeft. Daarnaast bleek hij bij nader onderzoek een geladen gas/alarmpistool bij zich te hebben. Het wapen heeft de politie inbeslaggenomen. Verder kreeg de politie aanwijzingen dat de Kerkradenaar onder invloed zijn auto had bestuurd. De verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Hij weigerde echter iedere medewerking aan een onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte / mogelijk verdovende middelengebruik. De verdachte werd ingesloten en de politie stelt verder onderzoek in / maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op Nieuw Eyckholt in Heerlen van een 33-jarige automobilist uit Maastricht bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De Maastrichtenaar kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Deel: ' Politieberichten district Heerlen '
Lees ook