Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-09-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 13.45 u) Dinsdag, 18 september 2001

District Heerlen

Heerlen; autokraak
Afgelopen maandagmiddag kreeg de politie een melding dat op de Valkenburgerweg in Heerlen in een geparkeerde auto werd ingebroken. De politie die snel terplaatse ging zag dat er door forcering van het autoslot was getracht in te breken in een geparkeerde auto. Daarbij was het portierslot beschadigd geraakt. De politie heeft vlakbij een 27-jarige man uit het Duitse Julich aangehouden die voldeed aan het opgegeven signalement. De politie zag nog juist dat de verdachte een bolletje (met zon anderhalve gram cocaine) liet vallen. De verdovende middelen werden inbeslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; geen zuivere koffie
Personeel van een winkelbedrijf aan de Sittarderweg in Heerlen betrapte afgelopen maandagmiddag een 44-jarige man uit Heerlen bij diefstal van een twaalftal pakken koffie ter waarde van totaal ruim tachtig gulden. De pakken koffie had hij in zijn rugzak gestopt en trachtte zonder daarvoor te betalen de winkel te verlaten. Alle koffie werd inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De politie heeft de winkeldief overgebracht naar het politiebureau. De verdachte heeft de winkeldiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Heerlen; gestolen auto
Afgelopen maandagavond zag een politiepatrouille in Heerlen een auto rijden waarvan ze informatie kreeg dat de auto als gestolen stond gesignaleerd. De politie reed de auto achterna en trof het voertuig op de Pretoriastraat in Heerlen aan. Twee mannen (19/20) uit het Belgische Genk die bij de gestolen auto stonden werden aangehouden en werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze ook een onderzoek instelt naar de mogelijke betrokkenheid van de beide aangehouden verdachten daarbij.

Heerlen; aangehouden
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 02.20 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een winkelbedrijf aan de Promenade in Heerlen. Bleek dat een etalageruit was vernield en dat er allerlei merk-toiletartikelen / cosmetische artikelen waren gestolen. De politie die een onderzoek instelde, kreeg vermoedens omtrent de identiteit van de inbreker. De verdachte, een 37-jarige man uit Heerlen werd bij naspeuringen vannacht op de Hoppenhof aangetroffen en op verdenking van de winkelkraak aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Op de Granaatstraat heeft de politie vannacht een 40-jarige automobilist uit Heerlen aangehouden. Die bleek bij controle in zijn auto allerlei toiletartikelen / cosmetische artikelen te hebben liggen waarvan de politie vermoedt dat het daarbij gaat om de bij de winkelkraak gestolen artikelen. De automobilist verklaarde die voor een koopje van iemand te hebben gekocht. De Heerlense automobilist werd op verdenking van heling aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De gestolen artikelen werden inbeslaggenomen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Brunssum; winkeldief
Personeel van een winkelbedrijf aan de Schiffelerstraat in Brunssum betrapte afgelopen maandagmiddag een 26-jarige man uit Sweikhuizen bij diefstal van allerlei goederen, zoals shampoos, gezichtscremes, messen en kaasschaven ter waarde van totaal bijna ruim fl. 475,-. Alle gestolen goederen werden inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en heeft bekend. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op en in het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Deel: ' Politieberichten district Heerlen '
Lees ook