Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-09-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 13.15 u) Dinsdag, 11 september 2001

District Heerlen

Heerlen; carjacker aangehouden
Een 24-jarige automobilist uit Heerlen kreeg afgelopen maandagmorgen omstreeks 08.45 uur de schrik van zijn leven. De Heerlenaar stond op de Geerstraat in Heerlen met zijn auto voor het rode verkeerslicht toen plotseling iemand het portier van de bijrijderszijde opende en instapte. Meteen zette die een mes op de keel van het slachtoffer waarop een handgemeen / worsteling ontstond. Het slachtoffer liep daarbij kleine snijwondjes op aan zijn handen en aan zijn keel. Bij het handgemeen wist de belager de autosleutels te bemachtigen echter viel op een gegeven moment uit de auto en liep er vandoor. Het slachtoffer is zijn belager / overvaller die de autosleutels had gestolen nog achterna gerend doch wist hem niet meer achterhalen. Toen het slachtoffer vervolgens terugkwam van het politiebureau waar hij aangifte had gedaan, bleek zijn auto gestolen. De politie die alle patrouilles van het gebeurde meteen in kennis had gesteld, traceerde de gestolen auto ongeveer een half uur later op de Spoorsingel. De bestuurder, een 30-jarige man uit Fleron (B), trachtte vermoedelijk omdat hij de politie in het oog kreeg nog snel weg te rijden, echter tevergeefs, hij werd meteen uit de auto gehaald en op verdenking van diefstal met geweld aangehouden. De Belg werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De gestolen auto werd voor nader onderzoek inbeslaggenomen. Het mes is op de Geerstraat teruggevonden. De verdachte, die bij de politie aangaf drugsverslaafd te zijn en geld nodig had, heeft de overval inmiddels bekend. De politie stelt verder onderzoek in.

Heerlen; drugs in sokken
Bij controle afgelopen maandagavond op de Spoorsingel in Heerlen van een naast een automobilist mede-inzittende man, een 50-jarige man uit Heerlen bleek dat die verdovende middelen bij zich had. Bij nadere controle kwam er namelijk zon vijf en een halve gram heroine en cocaine uit de sokken die de Heerlenaar aan had. De drugs werden inbeslaggenomen. De Heerlenaar werd aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen en werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek; krattendief
Personeel van een bedrijf aan de Wijngaardsweg in Hoensbroek betrapte afgelopen maandagmiddag op het bedrijfsterrein een 41-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats bij diefstal van een krat leeggoed (flessen). De verdachte werd overgegeven aan de gewaarschuwde politie en die heeft hem overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte heeft de diefstalpoging bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Hoensbroek; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen maandag verkeerscontroles gehouden op de J.F. Kennedylaan en de Randweg in Hoensbroek. Daarbij werden totaal 39 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen waren het overschrijden van de terplaatse geldende maximumsnelheid (22 bekeuringen), het niet dragen van de autogordels (16 bekeuringen) en het niet dragen van een bromfietshelm door een bromfietsbestuurder.

Deel: ' Politieberichten district Heerlen '
Lees ook