Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-09-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 12.30 u) Vrijdag, 7 september 2001

District Heerlen

Heerlen; ruitentikker aangehouden
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 00.30 uur hoorde de politie glasgerinkel op de Geleenstraat in Heerlen. De politie die snel poolshoogte ging nemen zag dat een ruit van de toegangsdeur van een bedrijfspand/winkel aldaar was vernield. De politie hield er een 44-jarige man uit Brunssum aan op verdenking van vernieling van de ruit. Bleek ook dat een ruit van een pand aan de Valkenburgerweg was vernield. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie die aanwijzingen heeft van drankgebruik bekeurde de verdachte (die bij zijn verhoor aangaf zich terzake de gepleegde feiten weinig meer te kunnen herinneren) wegens openbare dronkenschap en maakt terzake de vernielingen proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; verdachte schietpartij aangehouden
De politie heeft afgelopen donderdag een 26-jarige man uit Heerlen aangehouden. Die wordt verdacht van de schietpartij op 7 juli jl. op de toegang van een discotheek aan de Pancratiusstraat in Heerlen. Die zaterdagnacht werd omstreeks 01.20 uur plotseling enkele malen geschoten terwijl de portiers in de geopende deur stonden. Door de deur snel dicht te maken konden beide portiers hun vege lijf redden. Wonder boven wonder raakte gelukkig niemand gewond. Op het moment van de schietpartij bevonden zich enkele honderden bezoekers in de discotheek en was het uitgaansleven op de Pancratiusstraat levendig, waarbij diverse mensen getuigen waren van de schietpartij. Bij het meteen ingestelde politie-onderzoek en het verhoor van diverse getuigen, kreeg de politie al snel vermoedens omtrent de identiteit van de schutter. Vermoedelijk omdat de verdachte in de gaten had dat de politie naar hem op zoek was, heeft hij zich gisteren bij de politie gemeld waarop hij meteen werd ingerekend en ingesloten. De politie stelt verder onderzoek in.

Heerlen; auto inbeslaggenomen
Afgelopen donderdagmiddag kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal aan de Ganzeweide in Heerlen. Bleek dat personeel van een winkel een man had betrapt bij diefstal van een doos snoep waarmee de verdachte zonder die te betalen naar buiten was gelopen. De verdachte was in zijn auto gestapt waarop een personeelslid die hem achterna was gelopen hem daarop aansprak. Echter de winkeldief reed met geopend portier plotseling achteruit en raakte met het geopende portier het winkelpersoneelslid die, om niet te worden meegesleurd / om erger te voorkomen net op tijd achteruit sprong. De verdachte reed er vandoor. De gewaarschuwde politie kreeg vervolgens aanwijzingen omtrent de identiteit van de winkeldief, een 53-jarige man uit Kerkrade. Diens auto werd vlakbij zijn woning aangetroffen en inbeslaggenomen / afgesleept. De verdachte heeft zich later die donderdag bij de politie gemeld en heeft bekend. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Kerkradenaar op verdenking van poging zware mishandeling en winkeldiefstal.

Deel: ' Politieberichten district Heerlen '
Lees ook