Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-09-2001 Politieberichten district Heerlen (HP 14.00 uur) Donderdag 20 september 2001

Brunssum, woningbrand:
Woensdagmiddag 19 september 2001 heeft in een woning aan de Heulenderstraat in Brunssum een korte maar hevige brand gewoed. Vijf personen moesten zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen vanwege ademhalingsproblemen.
Omstreeks 16.10 uur raakte de petroleumkachel in de woning vermoedelijk door een defect in brand. De bewoners blusten deze brand door over de kachel een natte deken te gooien, terwijl tevens met een tuinslang gespoten werd. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. Meerdere personen in huis ademden rook in waarvan vijf personen last kregen van ademhalingsproblemen. Twee vrouwen zijn door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis terwijl drie anderen op eigen gelegenheid zich in het ziekenhuis meldden. Allen konden na behandeling huiswaarts. Door rook- en roetschade is de woning tijdelijk onbewoonbaar. Medewerkers van de stichting Salvage hebben de getroffen bewoners de helpende hand geboden.

Brunssum, fietster licht gewond bij verkeersongeval: Een 15 jarige fietster afkomstig uit Schinveld is woensdagnamiddag 19 september 2001 gewond geraakt bij een verkeersongeval met een personenauto op de Schinvelderstraat in Brunssum. Een 39 jarige automobiliste uit Brunssum verleende omstreeks 17.40 uur geen vrije doorgang bij het veranderen van richting aan een over het fietspad van de Schinvelderstraat rechtdoor rijdende jeugdige fietster. De fietster werd door de auto geschept en klapte met haar hoofd tegen de voorruit van de auto. Een fikse bult, een gescheurde oorlelletje en een kort verlies van het geheugen was het gevolg. Een ambulance bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis waar bij onderzoek de verwondingen reuze bleken mee te vallen. De fietster werd wel een nacht ter observatie opgenomen. Tegen de onoplettende automobiliste wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen, aanhouding:
Een 18 jarige inwoner van Simpelveld is woensdagmiddag 19 september 2001 door de politie aangehouden nadat hij onrechtmatig gebruik maakte van een gevonden betaalpas.
De inwoner van Simpelveld wilde woensdagmiddag bij een grootwinkelbedrijf aan de Dautzenbergstraat te Heerlen een playstation ter waarde van fl. 900,- kopen en gaf een betaalkaart ter betaling. Wat de aspirant koper niet zag was dat in de display van het betaalstation vermeld werd dat er telefonisch contact opgenomen moest worden met Interpay. Hetgeen ook geschiedde. Nadat bleek dat er onrechtmatig gebruik werd gemaakt van de betaalkaart, die als verloren te boek stond, werd de politie gewaarschuwd. De jongen werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Bij onderzoek bleek dat de jongen de kaart enkele dagen geleden in Vaals gevonden had en daar eerst wat kleins van gekocht had en daarna steeds iets meer. Nadat de eigenaar zijn verlies bij Interpay gemeld had kwam het misbruik aan het licht. Tegen de inwoner van Simpelveld wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politieberichten district Heerlen '
Lees ook