Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-09-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 10.25 uur
Landelijke alcoholcontrole

BINNENSTICHT/HEUVELRUG - In het kader van de landelijke alcoholcontrole werd in district Heuvelrug gecontroleerd in Veenendaal, Elst en Doorn. In district Binnensticht werd gecontroleerd in Driebergen, Zeist en De Bilt.
In totaal werd bij 271 automobilisten een blaastest afgenomen, acht van hen hadden teveel gedronken. Een 46-jarige man uit Zeist, die op de Boulevard in Zeist werd gecontroleerd, had het hoogste promillage aan alcohol in zijn bloed: 1,85. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Snelheidscontroles

AMERONGEN Aan de Jachtlaan en aan de Burgemeester W. Martenslaan werden vrijdag snelheidscontroles gehouden.
`s Middags tussen kwart voor vijf en kwart voor zes reden op de Martenslaan vijftig van de 201 passerende autos te hard. Hoogst gemeten snelheid was 57 km/u door een bromfietser. Ter plaatse is 30 km/u toegestaan.
Op de Jachtlaan reden `s ochtends tussen kwart voor acht en kwart voor negen 36 van de 131 passerende auto`s te hard. Ook hier geldt een maximum snelheid van 30 km/u. Hoogst gemeten snelheid op deze locatie was 54 km/u.

Jongen mishandeld op de Markt

VEENENDAAL - Een 19-jarige jongen uit Veenendaal werd vrijdagavond op de Markt omstreeks kwart over tien geslagen door een groep jongeren. Toen de politie ter plaatse kwam, was de groep al verdwenen. De politie zoekt getuigen van de mishandeling. Zij kunnen zich melden bij bureau Veenendaal via telefoonnummer 0900-8844.

Toezicht in het centrum

VEENENDAAL Vrijdag tussen half twee `s middags en negen uur `s avonds werd in het centrum toezicht gehouden.
Een dronken man die overlast veroorzaakte op de Achterkerkstraat werd aangehouden en ingesloten. De 30-jarige man uit Veenendaal maakte zich schuldig aan wild plassen, beledigen en openbare dronkenschap. Diverse weggebruikers ontvingen een bekeuring omdat zij tegen het verkeer in reden op de Hoofdstraat (zes bestuurders), parkeerden aan de Tuinstraat (zes bestuurders). Ook reed een automobilist door rood en werd nog een bestuurder geverbaliseerd omdat hij zonder geldige papieren parkeerde op de invalideparkeerplaats.

Deel: ' Politieberichten district Heuvelrug, 10.25 uur '
Lees ook