Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-08-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 09.00 uur
Getuigenoproep

AMERONGEN/WIJK BIJ DUURSTEDE Door een pizzabezorger is begin deze week aangifte gedaan bij de politie. De bezorger, een 17-jarige jongen van Wijk bij Duurstede, reed zaterdagavond 18 augustus rond 21.30 uur op zijn bromfiets in de richting van Wijk bij Duurstede op de Lekdijk, komend uit Amerongen. Ter hoogte van de sluizen werd hij van achteren benaderd door de onbekende bestuurder van een donkergekleurde cabriolet (blauw of groen). De man wist de pizzakoerier staande te houden, begon hem te bedreigen en trachtte hem te slaan waarop het slachtoffer hem wist af te weren. Vervolgens viel de man, kennelijk onder invloed, op de grond waarna de pizzakoerier op zijn bromfiets wist weg te rijden naar Wijk bij Duurstede.

De politie van het district Heuvelrug (telefoonnummer 0900-8844) is op zoek naar getuigen die het voorval hebben gezien of nadere informatie kunnen verschaffen over de bestuurder van de cabriolet. Signalement: leeftijd ongeveer 25 jaar, lengte ongeveer 1.90 m, donker shirt en donkere broek

Verkeerscontroles

ACHTERBERG Dinsdagmorgen werd tussen acht en negen uur een controle gehouden op de Maatsteeg. Er geldt hier een inrijverbod. Toch werd aan vijf automobilisten een bekeuring uitgedeeld.

RHENEN Bij een gordelcontrole dinsdagmorgen op de Zwarteweg tussen negen en tien uur werden tien automobilisten bekeurd die zonder gordel reden.

ELST Dinsdagmorgen vond tussen half acht en half twaalf een snelheidscontrole plaats op de Rijksstraatweg. De toegestane snelheid is hier 50 km. In totaal passeerden 1761 autos de controle, waarvan er 245 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km per uur.

LEERSUM Op de Rijksstraatweg vond dinsdagmiddag tussen twaalf uur en half drie een snelheidscontrole plaats. De toegestane snelheid is hier 50 km. In totaal passeerden 1268 autos de controle waarvan er 175 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km per uur.

Deel: ' Politieberichten district Heuvelrug '
Lees ook