Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-08-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 12.20 uur
Ruziezoekers aangehouden

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag om half drie werd de politie gewaarschuwd in verband met onenigheid op de Coniferenlaan.

Ter plaatse bleek een 18-jarige inwoner van Veenendaal, die toen hij net naar zijn huis wilde afslaan, zonder reden door twee tegemoet fietsende plaatsgenoten (beiden 18 jaar) was tegengehouden. Het tweetal had het slachtoffer geduwd en bedreigd. De vader van het slachtoffer was wakker geworden van het lawaai en naar buiten gekomen. Ook hij werd bedreigd door het tweetal. Toen de politie ter plaatse kwam, bleef één van de twee daders doorgaan met bedreigen en werd aangehouden door de politie.

Om drie uur, een half uur later werd de politie weer gewaarschuwd omdat de vriend van de dader nu met de 23-jarige broer van de aangehouden man verhaal kwam halen bij het huis van het slachtoffer. Er werd hard tegen de voordeur geschopt en geroepen. De politie heeft hen ook aangehouden en heeft de zaak in onderzoek.

Vechtpartij

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag werd de politie gewaarschuwd voor een vechtpartij op het Raadhuisplein. Agenten troffen daar twee mannen aan die over de grond rolden en elkaar rake klappen uitdeelden. De mannen, 20 jaar en 29 jaar, uit Veenendaal gaven elkaar de schuld van de ruzie. Beide hadden lichte verwondingen aan het gezicht. De ruziezoekers zijn allebei met een proces verbaal naar huis gestuurd.

Fietser gevallen

VEENENDAAL Zaterdagavond om half zes is op de Boslaan een 14-jarig meisje uit Rhenen met haar fiets gevallen. De reden van de valpartij is onduidelijk. Zij is door de ambulance naar het ziekenhuis in Ede vervoerd met een gebroken arm.

Controle visserijwet

RHENEN/ACHTERBERG Zaterdag heeft de politie op diverse plaatsen in Rhenen en Achterberg vissers gecontroleerd op hun visaktes en vergunningen. Bij alle gecontroleerde vissers waren de papieren volledig in orde.

Deel: ' Politieberichten district Heuvelrug '
Lees ook