Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-07-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 08.55 uur
Snelheidscontrole

AMERONGEN In het kader van het verkeershandhavingsproject de Veilige Dijk heeft de politie zondagmiddag gecontroleerd op snelheid op de Lekdijk. Plaatselijk geldt een snelheidslimiet van 60 km per uur. 399 Voertuigen passeerden de radarpost. Hiervan reden er 15 te hard. Een bestuurder reed 87 km per uur.

Met de lasergun werden nog eens 54 automobilisten op snelheid gecontroleerd. Verder werden er vier bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het voeren van mistlicht en het niet dragen van de autogordel.

Aanrijding

AMERONGEN Een 54-jarige Amersfoorter is zondagmiddag rond half twaalf gewond geraakt nadat hij met zijn fiets was aangereden door een 38-jarige automobilist uit Scherpenzeel.

De automobilist reed vanuit Scherpenzeel over de Bergweg en twijfelde even welke kant hij op zou rijden. Uiteindelijk sloeg hij linksaf de Holleweg in. Hij zag daarbij echter de 54-jarige fietser over het hoofd die hem inmiddels links had ingehaald.

De man viel van zijn fiets en werd met letsel aan zijn schouder overgebracht naar een ziekenhuis in Amersfoort.

Visserijwetcontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft zondagmorgen bij de Kromme Rijn en het Amsterdam Rijnkanaal elf vissers gecontroleerd op het bezit van de juiste papieren om e mogen vissen.

Een 35-jarige man uit Wijk bij Duurstede had geen sportvisakte en kreeg daarvoor een bekeuring.

Vermist kind

AMERONGEN De politie is zondagmiddag en -avond enkele uren op zoek geweest naar een vermist 10-jarig jongetje uit Elst. Rond vier uur s middags kwam de melding binnen dat het jongetje, dat met familie op bezoek was in Amerongen al enige tijd niet gezien was. Gezien de leeftijd van het jongetje heeft de politie een grote zoekactie op touw gezet.

Alle omringende politiedistricten werden geïnstrueerd naar het jongetje uit te kijken, de Spoorwegpolitie werd in kennis gesteld en de politiehelikopter is boven het bos gaan zoeken. Ook werd bij ziekenhuizen en NS stations geïnformeerd.

Rond half een s nachts kwam van de Spoorwegpolitie in Amsterdam de melding binnen dat het jongetje daar zojuist in een trein was aangetroffen. Het bleek dat het ondernemende knaapje op de trein was gestapt. Hij was ongedeerd en kon daarna snel weer met zijn familie herenigd worden.

Deel: ' Politieberichten district Heuvelrug '
Lees ook