Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-10-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 10.15 uur
Nieuwe wijkagenten

HEUVELRUG In het politie district zijn vanaf begin oktober 4 nieuwe wijkagenten begonnen. In de gemeente Veenendaal, in Amerongen en in Wijk bij Duurstede zijn deze week de nieuwe wijkagenten begonnen.

In de gemeente Veenendaal zijn de wijkagenten Jan Schoonderbeek (45) en Patrick Nijhuis (29) aangesteld. Jan Schoonderbeek werkt sinds 1978 bij de politie. Hij begon in 1982 in Veenendaal en heeft diverse functies binnen de politie vervuld. Hij wordt wijkagent in de wijk Zuid en volgt hiermee voormalig wijkagent Leo Flikweert op. Hij gaat samenwerken met wijkagent Bart de Gooijer.
In de wijk Noord zal Patrick Nijhuis de plaats van de vertrokken wijkagente Welmoet Tideman innemen en het wijkwerk oppakken samen met wijkagent Frans Grul. Patrick werkt sinds 2 jaar in Veenendaal in de surveillancedienst en heeft daarvoor bij de politie in de stad Utrecht gewerkt.

In Amerongen is wijkagent Willem Willemsen (42) aangesteld. Hij gaat samenwerken met de huidige wijkagent Henk van den Oudenalder die over enkele maanden vertrekt in verband met zijn pensioen. Willem Willemsen is in 1990 in Rotterdam bij de politie begonnen. Sinds enkele jaren werkt hij in Heuvelrug binnen het team Rhenen waaronder de gemeente Amerongen valt.

Marlies Lorsheijd (30) wordt wijkagente in Wijk bij Duurstede. Zij volgt Stefan de Rooij, wijkagent voor de wijken De Heul en Noorderwaard, op. Marlies Lorsheijd werkt sinds 1 jaar in het politie district Heuvelrug, waaronder al enkele maanden in de gemeente Wijk bij Duurstede voor de surveillancedienst.

Eigenaar paard gezocht

DOORN Donderdagmiddag werd de politie gebeld dat op de Woestduinlaan een paard los zou lopen. Het paard was een garageterrein op komen lopen en door de medewerkers vastgezet.

Medewerkers van de bereden brigade van de Politie Regio Utrecht hebben het paard, dat doodvermoeid was, opgehaald en tijdelijk ondergebracht bij een dierenopvangtehuis.

Omdat niet bekend is wie de eigenaar is, vraagt de politie de eigenaar zich te melden bij het politiebureau in Doorn (telefoonnummer 0900-8844). Signalement van het paard: bruine merrie, ongeveer 25 jaar oud, soort arabier.

Winkeldief aangehouden

VEENENDAAL Personeel van een winkel in de Passage heeft vrijdagmorgen rond half twaalf een winkeldief overgedragen aan de politie. De verdachte, een 64-jarige man uit Veenendaal, had eerder in een andere winkel in de Passage ook al goederen gestolen, zo bleek bij zijn aanhouding. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Bekeuringen voor sluipverkeer

MAARSBERGEN De politie heeft donderdagmorgen rond negen uur vijf bekeuringen uitgedeeld voor verkeer dat als sluipverkeer op de parallelweg reed op de Woudenbergseweg bij de spoorwegovergang.

Snelheidscontrole
MAARSBERGEN Op donderdagmiddag hield de politie tussen half drie en vier uur een snelheidscontrole op de Woudenbergseweg. In totaal passeerden 181 voertuigen de controle. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 143 km per uur. De toegestane snelheid is 80 km per uur.

Deel: ' Politieberichten district Heuvelrug '
Lees ook