Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-09-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 09.15 uur
Rijden onder invloed

VEENENDAAL De politie kreeg dinsdagavond een melding van een aanrijding schade op de Tuinstraat.

Ter plaatse trof de politie een 42-jarige man uit Veenendaal aan. De man had een lichte aanrijding schade veroorzaakt. Tijdens het gesprek met de man roken de agenten een alcohollucht. De Veenendaaler werd gevraagd een blaastest af te leggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van vijf uur en een boete van 900,= werd hij naar huis gestuurd.

Snelheidscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE Op de Lekdijk oost heeft de politie dinsdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen kwart voor twee en kwart voor drie werden in totaal acht bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u.

Verkeersongeval letsel

LANGBROEK Op de Amerongerwetering vond dinsdagmiddag omstreeks kwart voor vier een ongeval letsel plaats.

Een 22-jarige vrouw uit Leersum reed met haar voertuig over de Amerongerweg in de richting van Leersum. Plotseling kwam een 32-jarige vrouw uit Scherpenzeel met haar auto uit een uitrit rijden. De 22-jarige vrouw remde stevig maar zag geen kans meer de auto te ontwijken en botste tegen de voorzijde van de auto van de 32-jarige vrouw aan.

Door de aanrijding kwam de auto van de 22-jarige vrouw in de slip en ramde een boom aan de rechterkant van de weg om vervolgens aan de linkerzijde van de weg tot stilstand te komen.

De 32-jarige vrouw en haar passagier werden met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. De 22-jarige bestuurster liep lichte verwondingen op.

Deel: ' Politieberichten district Heuvelrug '
Lees ook