Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


18 mei 2004


WARNSVELD - Bromfietser gewond door aanrijding


Een 21-jarige bromfietser uit Eefde raakte maandagmiddag op de Rijksstraatweg gewond door aanrijding met een 48-jarige automobilist uit Deventer. De bromfietser reed rond 12.35 uur vanaf de Kapperallee de Rijksstraatweg op en verleende hierbij geen voorrang aan de automobilist die de bromfietser frontaal aanreed. De bromfietser klaagde over pijn aan zijn rug en werd met een ambulance naar het Spittaal in Zutphen vervoerd.


VORDEN - Aanrijding na niet verlenen voorrang


Een 17-jarige bromfietsster uit Steenderen raakte maandagmiddag op de Baakseweg gewond nadat zij geen voorrang verleende aan een 23-jarige automobilist uit het Gelderse Hengelo. Het meisje reed rond 14.15 uur vanaf de De Eldersmaat de Baakseweg op en gaf hierbij geen voorrang aan de auto. Zij werd in de flank geraakt en kwam tegen de voorruit van de auto terecht. Vervolgens viel zij op de grond. De bromfietsster liep behoorlijke verwondingen aan hoofd en gezicht op. Bovendien klaagde zij over een pijnlijke enkel. Een ambulance vervoerde het slachtoffer naar het Spittaal in Zutphen, waar bleek, dat haar rechter enkel gebroken was.


Eerbeek - Vreemde bezoeker in kippenhok.


Een onbekende bezoeker heeft in de nacht van zondag op maandag in een kippenhok aan de Loenenseweg huisgehouden. De 21-jarige eigenaar ontdekte maandagmorgen dat er drie kippen verdwenen waren en dat van enkele kippen de kop was afgebeten. Er werd melding bij de politie gedaan om andere kippeneigenaren te waarschuwen. De onbekende bezoeker is over het niet afgeschermde deel van het kippenhok gesprongen. De politie vermoedt, dat Reintje de Vos de mogelijke bezoeker is geweest.


VORDEN/TOLDIJK/BAAK/WARNSVELD/VIERAKKER - Politie deelt 425 boetes uit


De politie heeft maandagmiddag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden. In totaal kregen 425 bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximumsnelheid binnen en buiten de bebouwde kom. De hoogst gemeten snelheid binnen de bebouwde kom was in Kranenburg. Daar reed een bestuurder 87 km waar 50 is toegestaan. In Vierakker waar een 60 km-zone is reed een bestuurder 94 km per uur. In de controleperiode passeerden ruim 2100 voertuigen de radarauto.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52---- --


Deel: ' Politieberichten district IJsselland 18-05-2004 '
Lees ook