Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


24 mei 2004


Naar aanleiding van de ontvoering van een 13-jarig Chinees meisje uit het Achterhoekse Eibergen maakt het onderzoeksteam bekend, dat het Nederlandse politieteam nauw samenwerkt met de Duitse politie in verband met een vergelijkbaar incident net over de grens. Het team is opgeschaald naar zo'n 50 man en in het programma Opsporing Verzocht wordt vanavond aandacht aan de ontvoering besteed.


Naast de ontvoering in Rekken werd zondag 23 mei 2004 rond 13.30 uur werd in Duitsland in het buurtschap Ahaus-Barle een 15-jarig meisje door een man met een mes bedreigd, waarna hij haar mee wilde nemen in een auto. Het meisje was samen met een vriendin en beiden zagen kans om te vluchten.


Bij deze bedreiging heeft de Duitse politie het volgende signalement van de verdachte opgenomen: leeftijd ongeveer 45 jaar, lengte 1.85 m, slank postuur, donker stekelhaar en een moedervlek links boven de lip. Hij reed vermoedelijk in een grijze Mercedes Benz met een Nederlands kenteken.


Het signalement in de Nederlandse ontvoeringszaak is summier en de politie zoekt uit of het om dezelfde man gaat, die de Eibergse heeft ontvoerd.


Naast de inzet van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland en de politie Borken krijgt men ondersteuning van de regiopolitie IJsselland en Twente.


Het vermiste meisje voldoet aan het volgende signalement: ze is ongeveer 1.45 a 1.50 lang, tenger postuur, lang zwart haar waarschijnlijk in een paardenstaart. Ze draagt een bril en draagt een spijkerbroek, een grijs-blauw of grijs-wit truitje met een rits. Ze heeft witte gympen met een rode streep (soort sneakermodel) aan.


Getuigen en mensen die iets bijzonders kunnen melden wat van belang is in dit onderzoek kunnen contact opnemen met het Politie Service Centrum in Apeldoorn 0900 8844---- --


Deel: ' Politieberichten district IJsselland 24-05-2004 '
Lees ook