Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-08-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 15.30 u) Maandag, 27 augustus 2001

District Kerkrade

Kerkrade/Vaals; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op een parkeerplaats aan de Hoofdstraat in Kerkrade van een 32-jarige automobilist uit Eygelshoven, kreeg de politie aanwijzingen dat de man onder invloed zijn auto had bestuurd (de politie had de man eerder al zien rijden op de Koninginnestraat / Oranjestraat en wilde hem controleren waarbij hij ondanks de gegeven stoptekens bleef doorrijden). De verdachte weigerde medewerking aan een blaastest en trachtte zich aan de controle te onttrekken / wilde weglopen. De verdachte pleegde vervolgens verzet tegen de politie door naar een van de agenten te slaan (die wist dit te ontwijken). De politie heeft het verzet gebroken en de verdachte kon worden aangehouden waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse wees uit dat hij bijna 0,6 promille alchol in zijn bloed had. De politie stelt verder onderzoek in.
Bij controle afgelopen nacht op de Bosstraat in Vaals van een 43-jarige automobilist uit Vaals bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Gulpen; brand
Vanmorgen, maandagmorgenvroeg kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Prinses Ireneweg in Gulpen. Bleek dat het dak van de garage bij een woning aldaar in brand stond. De brandweer die snel terplaatse was heeft de brand in het dak. snel geblust. Niet uitgesloten is dat de brand is veroorzaakt door een blikseminslag vannacht waardoor het dakbeschot vermoedelijk is gaan smeulen en uiteindelijk is gaan branden.

Deel: ' Politieberichten district Kerkrade Limburg-Zuid '
Lees ook