Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-08-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 14.40 u) Woensdag, 22 augustus 2001

District Kerkrade

Kerkrade; poging tasjesroof
Een 70-jarige vrouw uit Kerkrade heeft bij de politie aangifte gedaan van een poging straatroof. Het slachtoffer liep afgelopen dinsdagavond omstreeks 21.25 uur op de Haghenstraat in Kerkrade toen een jongeman op een fiets vanachter kwam aangereden en in het voorbijrijden de tas van het slachtoffer greep teneinde haar van de tas te beroven. Echter het slachtoffer hield de tas stevig vast. Daarbij kwam het slachtoffer echter ten val (liep daardoor kneuzingen op aan een elleboog en knieen). De jonge (ongeveer / naar schatting14-jarige) straatrover is, zonder buit er vandoor gefietst in de richting van de Abtenlaan.

Wijlre; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag radarsnelheidscontroles gehouden op de Hamstraat en op de Valkenburgerweg in Wijlre. Daarbij werden op deze twee locaties totaal 372 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 45 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een aantal voertuigbestuurders werden terplaatse bekeurd en de overigen krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km p/u.

Vaals; onder invloed
Bij controle afgelopen dinsdagavond op de Wolfskuilenweg in Vaals van een 33-jarige automobilist uit Vaals, bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Deel: ' Politieberichten district Kerkrade '
Lees ook