Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-08-2001 Politieberichten district Kerkrade (H.P. 14.10 uur) Vrijdag 31 augustus 2001

Kerkrade, rijden onder invloed:
Een 43 jarige inwoonster van Kerkrade is vrijdagmorgen 31 augustus 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille zag vrijdagmorgen omstreeks 02.00 uur een personenauto over de Hamstraat rijden met een wel zeer onzekere rijstijl. De bestuurster slingerde van links naar rechts over de rijbaan. Op de Grachterstraat in Kerkrade volgde een controle. Bij het eerste contact met de bestuurster was de reden van het slingerend rijden vlug duidelijk. Overmatig gebruik van alcohol, hetgeen ook meteen door de bestuurster toegegeven werd. Klopte ook, want de alcoholblaastest gaf ook een hoge uitslag aan. De bestuurster werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar zij haar medewerking verleende aan het afleggen van een ademanalyse. Deze mislukte vrijwel allemaal en er werd geen geldige uitslag verkregen. Van de inwoonster van Kerkrade werd daarop door een politiearts een bloedproef genomen. Tegen de automobiliste werd proces-verbaal opgemaakt waarbij haar rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Kerkrade, etalagekraak:
Vrijdagmorgen 31 augustus 2001 hebben twee onbekend gebleven mannen een etalagekraak gepleegd ten nadele van een aan de Einderstraat gevestigd bedrijf. Een getuige zag het tweetal de etalageruit van 2 bij 3 meter vernielen en er vervolgens vandoor gaan met enkele uit de etalage afkomstig dozen. De getuige waarschuwde meteen daarop de politie die een uitgebreid onderzoek instelde in de omgeving, maar de etalagekrakers niet meer aantrof. De eigenaar van de zaak heeft inmiddels bij de politie aangifte gedaan. Uit de etalage werden diverse poppen en babyspullen ontvreemd met een waarde van een kleine duizend gulden. Samen met de geheel vernielde ruit een behoorlijke strop voor de eigenaar.

Deel: ' Politieberichten district Kerkrade '
Lees ook