Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-08-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 13.10 u) Zondag, 5 augustus 2001

District Kerkrade

Kerkrade; aanrijdingen
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht kreeg de politie melding van een aanrijding op de Kokelestraat in Kerkrade. Bleek dat een auto bij het wegrijden tegen enkele geparkeerde autos was gebotst (alleen materiele schade) en vervolgens is doorgereden. De politie heeft elders in Kerkrade (vlakbij de woning van een van hen) een man (41) en een vrouw (43) uit Kerkrade aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de doorrijding na aanrijding. Daarnaast kreeg de politie aanwijzingen dat beiden onder invloed waren. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse wees uit dat de man ruim 2,4 promille alcohol in zijn bloed had en de vrouw weigerde medewerking aan het onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in haar bloed. De politie stelt verder onderzoek in. Zo onderzoekt de politie ook wie precies de auto heeft bestuurd, of dat mogelijk eerst de een heeft gereden en na een eerste botsing vervolgens de ander achter het stuur is gaan zitten (waarna die bij het wegrijden ook nog eens tegen geparkeerde autos is gebotst en is doorgereden).

Landgraaf; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Heigank in Landgraaf van een tweetal automobilisten bleken die onder invloed hun autos te besturen. Een automobilist, een 39-jarige man uit Landgraaf blies ruim 1,2 promille (reed overigens in zijn auto met ongeldig rijbewijs waarvoor hij afzonderlijk werd geverbaliseerd) en de andere automobilist, een 26-jarige man uit Kerkrade had na ademanalyse ruim 0,7 promille in zijn bloed. Beide automobilisten kregen een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen beide verdachten op.

Wittem; fikse boete
De politie heeft een 44-jarige man uit Wijlre in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van fl. 725,-. Bij controle afgelopen zaterdagmiddag op de Rijksweg in Wittem bleek dat de Wijlrenaar onder invloed zijn motor bestuurde. Ademamanalyse wees uit dat hij ruim 0,8 promille alcohol in zijn bloed had.

Deel: ' Politieberichten district Kerkrade '
Lees ook