Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 10-08-2001 Politieberichten district Kerkrade ( JK - 13.35 uur) Vrijdag 10 augustus 2001

Kerkrade; winkeldiefstallen
Donderdag 9 augustus werd om 11.20 uur in een winkel aan de Orlandopassage in Kerkrade een 18-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af omdat ze make-up spullen niet betaald had. Deze had ze verstopt in haar tas. In de tas werden ook nog een agenda, een adresboekje, vijf andere make-up spullen, zes armbandjes en vier damesslips aangetroffen. Al die spullen bleek ze kort daarvoor uit vier andere winkels in het centrum gestolen te hebben. In verband met snelrecht werd contact opgenomen met Justitie waarna haar een schikkingsvoorstel van fl.1500,= werd gedaan.

Kerkrade; hennepplantage
Naar aanleiding van diverse stankoverlastmeldingen vanuit een woning aan de Schleidenstraat in Kerkrade stelde de politie daar op donderdag 9 augustus om 10.30 uur een onderzoek. Twee slaapkamers bleken ingericht te zijn voor de teelt voor de teelt van hennepplanten. Er werden onder andere 256 planten, 14 groeilampen, 14 transformatoren, 4 ventilatoren, 2 filters en een afzuiginstallatie in beslag genomen. Tegen de 36-jarige bewoner, die niet in de woning werd aangetroffen, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf; met auto tegen lichtmast
Door nog onbekende oorzaak botste donderdag 9 augustus om 20.20 uur op de Reeweg in Landgraaf een 33-jarige man uit Kerkrade tegen een lichtmast. Mede omdat hij geen autogordel droeg, botste hij met zijn hoofd tegen de voorruit en raakte daardoor (licht)gewond. De man bleek gedronken te hebben. De blaastest gaf een promillage aan van 0.64. Hij kreeg een boete opgelegd van fl.675,=.

Wittem; dronken bestuurder
Donderdag 9 augustus trok om 23.55 uur het slingerend rijgedrag van een 53-jarige autobestuurder uit Lemiers op de Provinciale Weg in Wittem de aandacht van de politie. Bij controle bleek dat de man alcohol gedronken. De blaastest gaf een promillage van 1,27 aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf; rijbewijs ingevorderd
Vrijdag 10 augustus controleerde de politie om 00.30 uur op de Graaf Johan Frederikstraat in Landgraaf een 28-jarige autobestuurder uit Zuidbroek. De man bleek alcohol gedronken te hebben. De blaastest gaf een promillage aan van 0,66. Omdat de man vorig jaar ook al bekeurd was voor het rijden onder invloed van alcohol en nu weer, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Bij controle van zijn personalia bleek dat hij twee eerdere opgelegde boetes van in totaal fl. 1306,63 nog niet betaald had. Na het betalen van deze boetes werd hij weer in vrijheid gesteld.

Landgraaf; auto rijdt bank binnen
Een 20-jarige autobestuurder uit Landgraaf wilde donderdag 9 augustus om 19.40 uur geld pinnen uit de automaat van de Rabo-bank aan het Pucciniplein in Landgraaf. Toen hij zijn auto op het plein wilde keren met de bedoeling om daar te parkeren, trapte hij in plaats van op de rem op het gaspedaal. Daardoor verloor hij de controle over zijn auto en reed dwars door de glazen pui van de bank naar binnen. Uiteindelijk kwam hij in het bankgebouw tot stilstand. De auto en de gevel van het bankgebouw raakten flink beschadigd. Een 21-jarige man uit Eygelshoven die naast de bestuurder zat, liep door het rondvliegende enkele wondjes op.

Gulpen; vernieling
Vrijdag 10 augustus vernielden om 02.00 uur een 19-jarige jongen uit Margraten en een 20-jarige jongen uit Banholt diverse bloembakken en glaswerk van enkele terrassen van cafés aan de Rosstraat in Gulpen. Op aanwijzing van enkele horecaondernemers wist de politie het tweetal aan te houden. Zij werden ingesloten.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

Deel: ' Politieberichten district Kerkrade '
Lees ook