Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-07-2001 Politieberichten district Kerkrade (H.P. 14.15 uur) Zaterdag 21 juli 2001,

Vaals, dief verliest beurs tijdens vlucht:
Vrijdagmiddag 20 juli 2001 heeft in een winkel gevestigd aan de Kerkstraat in Vaals een diefstal plaatsgevonden waarbij de dief een greep deed in de etalage. Hij ging er tussen uit met twee kristallen broches, een gouden ring en een gouden armband. Omstreeks 14.00 uur werd de winkel aan de Kerkstraat bezocht door een man die de deur van de winkel geopend hield gelet op de aanhoudende deurbel. Personeel moest vanuit de kantoorruimte naar de winkel komen. Toen dit gebeurde zag een personeelslid dat een man de deur van de winkel met zijn rug geopend hield en dat hij met zijn handen een greep deed in de etalage. Later bleek dat er twee doosjes met daarin elk een kristallen broche ontvreemd waren alsmede een gouden ringen een gouden armband. Bij het in de winkel komen van het personeel zette de dief het meteen op een lopen. Hij werd echter achtervolgd door een personeelslid. Kort bij een nabij gelegen parkeerplaats sprong de dief van een muurtje omlaag naar de parkeerplaats, te hoog echter voor het personeelslid. De dief kwam daar ten val, stond op en rende verder. Hij bleef onbekend. Wat hij niet bemerkte was dat hij bij zijn val zijn beurs met verloor waarin documenten waaruit zijn identiteit kan worden herleid. Tijdens zijn vlucht verloor de dief ook de onvreemde gouden armband. Deze is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar. De dief is een 31 jarige man uit Koblenz. Zijn opsporing is inmiddels aangevraagd.

Landgraaf, rijden onder invloed:
Een 49 jarige automobilist uit Landgraaf is zaterdagmorgen 21 juli 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Aanleiding om rond 01.40 uur over te gaan tot een controle van de bestuurder was zijn slingerend rijgedrag. Na het geven van een stopteken bracht deze zijn auto tot stilstand op de Vogelzankweg in Landgraaf waarna een controle volgde. Bij het eerste contact was al snel duidelijk waarom de bestuurder slingerend reed met zijn auto. Hij rook behoorlijk naar de drank. Toen de politie te kennen gaf dat de bestuurder aangehouden was en mee moest naar het politiebureau weigerde hij dit. Met enige moeite lukte dit toch na het aanbrengen van de handboeien. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van 1.1 promille aan. Tegen de inwoner van Landgraaf is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Omstreeks 04.40 uur werd op de Kampstraat een automobilist gecontroleerd naar aanleiding van zijn sportieve rijstijl. Bij het eerste contact met de bestuurder werd een dranklucht geroken waarna deze een blaastest moest ondergaan. Deze test wees uit dat er alcohol in het spel was, waarna de bestuurder meegenomen werd naar het politiebureau. Zijn ademanalyse wees een alcoholpromillage aan van 0.9 promille. Tegen de 22 jarige inwoner van Heerlen werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van drie uur.

Deel: ' Politieberichten district Kerkrade '
Lees ook