Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 30-07-2001 Politieberichten district Kerkrade - 13.20 uur (JK) Maandag 30 juli 2001 - 13.20 uur

Vaals; oplichter aangehouden
Zondag 29 juli hield de politie van de basiseenheid Mergelland een 31-jarige man uit Heerlen aan. Hij wordt ervan verdacht vanaf begin dit jaar tot afgelopen zondag een nog onbekend aantal hotels in Nederland opgelicht te hebben. Tot nu toe is bekend dat hij hotels in Urmond, Vaals, Maastricht, Apeldoorn en Arnhem voor een bedrag van ongeveer f. 10.000,- heeft benadeeld.
De zaak kwam aan het licht toen afgelopen zaterdag namens een hotel in Vaals aangifte werd gedaan tegen de man. Hij had twee dagen in het hotel verbleven waarbij hij gebruik maakte van de diverse faciliteiten (eten, drinken, slapen en telefoon) van het hotel. Zonder te betalen was hij vroegtijdig vertrokken. In het verleden bleek de man al eens eerder daar vertoefd te hebben en was toen ook met de noorderzon vertrokken. Het bleek dat hij zich nu middels een creditcard als een andere persoon had uitgegeven dan toenmaals.
Opvallend aan zijn bezoeken was dat hij telkens hoge telefoonkosten maakte. Zo ook afgelopen zaterdag. Er werden toen door hem ruim 140 gesprekken gevoerd. Tijdens het politieonderzoek bleek dat nagenoeg al die gesprekken hadden plaatsgevonden naar sex- en afspraaklijnen. Eén gesprek bleek gevoerd te zijn naar een hotel in Maastricht. Omdat het vermoeden bestond dat hij daar nu verbleef, kon hij, in overleg met Justitie, daar zondagmorgen inderdaad worden aangehouden. Tijdens zijn verhoor gaf hij aan ook actief geweest te zijn in bovengenoemde steden. Daarbij legitimeerde hij zich vaak met een gevonden creditkaart waarmee hij zijn kredietwaardigheid wilde aantonen. Ook bekende hij in juni voor f.150,- getankt te hebben bij een benzinestation in Weert. Omdat hij geen geld bij zich had liet hij zijn identiteitskaart achter en beloofde later te komen betalen. De volgende dag deed hij bij de politie in Heerlen een valse aangifte dat hij zijn kaart verloren was. Het in financiële moeilijkheden verkeren is de oorzaak van het plegen van de feiten. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

Vaals; winkeldiefstal
Zondag 29 juli rekende een 57-jarige man uit Vaals om 11.30 uur aan de kassa van een supermarkt aan de Kerkstraat in Vaals fl. 8,00 af voor de door hem gekochte goederen. Toen hij voorbij de kassa door het winkelpersoneel werd verzocht om zijn onder in het wagentje liggende boodschappentas te openen, bleek daar voor fl.147,86 aan vlees en snoep in te zitten. Nadat de politie de verdachte had mee genomen naar het bureau, werd in verband met snelrecht contact opgenomen met Justitie waarbij hem een boete van fl. 500,= werd opgelegd.

Kerkrade; inbraak tankstation
Maandag 30 juli werd omstreeks 04.00 uur ingebroken in een tankstation aan de Drievogelstraat in Kerkrade. Door een trottoirtegel door een raam te gooien kwam men binnen. Getuigen hebben enkele jongens gezien die met een nog onbekende hoeveelheid buit vanuit het tankstation naar een op de Drievogelstraat gereedstaande auto liepen en toen wegreden in de richting van de Locht. Op de plek waar de vluchtauto gestaan had, trof de politie nog tientallen pakjes sigaretten aan die de daders tijdens hun vlucht verloren hadden. De politie stelt een onderzoek in.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

Deel: ' Politieberichten district Kerkrade '
Lees ook