Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-07-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 13.30 u) Vrijdag, 13 juli 2001

District Kerkrade

Kerkrade; inbreker aangehouden
Personeel van een kantoor aan het Willem Sophiaplein in Kerkrade ontdekte afgelopen donderdagmorgen een inbraak. Bleek dat een inbreker door vernieling van een deurruit aan de achterzijde van het pand het kantoor was binnengedrongen en enkele kratten met lege flessen (leeggoed) had gestolen. De politie zag diezelfde donderdagmorgen op de Van de Weijerstraat een 28-jarige man uit Heerlen fietsen met enkele kratten leeggoed. Die werd als verdachte van de inbraak aangehouden en de kratten leeggoed werden inbeslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en heeft de inbraak bekend. De politie stelt verder onderzoek in of de verdachte mogelijk meer (inbraken) op zijn kerfstok heeft.

Kerkrade; aanrijding
Afgelopen donderdagavond omstreeks 19.00 uur vond op de Zonstraat in Kerkrade een aanrijding plaats. Een 21-jarige automobilist uit Kerkrade die met zijn auto op een gegeven moment linksafsloeg, botste tegen een bromfiets, bestuurd door een 20-jarige man uit Eygelshoven die bezig was deze auto in te halen / te passeren. Tengevolge van de aanrijding kwam de bromfietsbestuurder met zijn duopassagier, een 15-jarige jongen uit Eygelshoven ten val en raakten gewond. Beiden werden overgebracht naar de EHBO van het ziekenhuis in Kerkrade, de 20-jarige bromfietsbestuurder met een gebroken (boven-)been en zijn 15-jarige duopassagier met een enkelletsel (precieze aard en ernst niet bekend). De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Kerkrade; aangehouden
Afgelopen donderdagavond omstreeks 20.45 uur kreeg de politie een melding dat een aantal personen uit een (verkoop-) tent-kraam op de Kapellaan in Kerkrade een zestal flesjes parfum hadden gestolen. De politie die een onderzoek instelde traceerde diezelfde avond op de Wijngracht een aantal personen die voldeden aan het opgegeven signalement. Bij controle bleken die een aantal parfumflesjes bij zich te hebben. De verdachten, vijf (jonge-) mannen in de leeftijd varierend van 15 tot 33 jaar werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De parfumflesjes werden inbeslaggenomen en werden teruggegeven een de rechtmatige eigenaar / tenthouder. De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; inbeslaggenomen
Een bestuurder van een bromfiets zonder bromfietshelm en zonder een verzekeringsplaatje op de bromfiets, trok afgelopen donderdagmiddag op de Doctor Calsstraat in Landgraaf de aandacht van de politie. Bij controle kreeg de politie aanwijzingen dat de bromfiets mogelijk is gestolen. De bromfiets werd inbeslaggenomen. De bromfietsbestuurder, een 17-jarige jongeman uit Kerkrade werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in, ook naar de precieze herkomst van de bromfiets.

Landgraaf; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen donderdagavond op de Emmastraat in Landgraaf van een 66-jarige automobilist uit Heerlen kreeg de politie aanwijzingen dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Omdat een blaastest niet lukte werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. De verdachte die bij de politie bekend is voor eerder soortgelijke delicten, kreeg een rijverbod en de politie vorderde het rijbewijs van hem in. De politie stelt verder onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten district Kerkrade '
Lees ook