Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-10-2001 Politieberichten district Kerkrade (HP 13.35 uur) Zondag 14 oktober 2001

Kerkrade, alcoholcontroles:
Zaterdagavond en zondagmorgen hebben in Kerkrade op verschillende plaatsen alcoholcontroles plaatsgevonden. Drie bestuurders bleken onder invloed achter het stuur gezeten te hebben. De controles vonden plaats tussen 21.30 en 05.00 uur op verschillend locaties in Kerkrade.
In het totaal werd van 274 bestuurders een blaastest afgenomen, waarvan vier testen aangaf dat de bestuurder alcohol gedronken had. De bestuurders werden daarop overgebracht naar het politiebureau waar zij hun medewerking moesten verlenen aan een ademanalyse. Een bestuurder kon daarna meteen huiswaarts omdat de uitslag van de ademanalyse een promillage aangaf van minder dan het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de andere drie bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt.

Langraaf, rijden onder invloed:
Een 21 jarige inwoner van Heerlen is zaterdagavond 13 oktober 2001 door de politie bekeurd, wegens het rijden onder invloed in een personenauto na het plegen van een twee verkeersovertredingen. Het eerst volgde de bestuurder van een personenauto omstreeks 23.45 uur niet de richting van een voorsorteervak en vervolgens reed hij met een hoge snelheid, 120 km per uur waar maar 50 gereden mocht worden. Na een korte achtervolging, waarbij de bestuurder in eerste instantie geen acht sloeg op een stopteken maar ook niet, nadat de optische- en geluidssignalen inwerking waren gesteld, bracht deze zijn voertuig op de Mijnspoor tot stilstand. De bestuurder werd daar, na het vaststellen dat hij onder invloed reed, meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse wees daar een alcoholpromillage uit van net iets meer dan 1 promille. Zowel het rijbewijs van de bestuurder, als zijn auto, werden door de politie in beslag genomen. Na verhoor kon hij huiswaarts. Hij zal zich op korte termijn bij de Officier van Justitie mogen verantwoorden over zijn verkeersgedrag.

Kerkrade, bijenkasten vernield:
In een van de voorbije dagen zijn op de Rolduckerstraat te Kerkrade door onbekenden vier bijenkasten vernield. Deze bijenkasten stonden in het hertenpark behorende tot de abdij van Rolduck. De bijenkasten werden vrijdagavond omstreeks 18.00 uur geheel vernield aangetroffen waardoor de bijen een verstoord onderkomen hebben. Namens de eigenaar is van de vernieling aangifte gedaan.

Slenaken, motor gestolen:
Ten nadele van een 40 jarige inwoner van het Belgische Beveren werd zaterdagavond 13 oktober 2001 bij een hotel aan de Dorpsstraat te Slenaken een motor gestolen. De eigenaar die in het hotel verbleef hoorde zaterdagavond rond middernacht het bekende geluid van zijn startende motor. Toen hij naar buiten keek zag hij nog juist dat een onbekende man er op zijn motor vandoor ging. De motor was afgesloten dmv het stuurslot en een extra schijfremslot. De man die op zijn motor wegreed droeg geen helm. Hij had een kaal hoofd dan wel korte stoppeltjes en droeg een jeansjack. De benadeelde heeft van de diefstal aangifte gedaan bij de politie. De gestolen motor betreft een Honda European en was donkerblauw van kleur.

Deel: ' Politieberichten district Kerkrade '
Lees ook