Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-10-2001 Politieberichten district Kerkrade (HP 16.35 uur) Vrijdag 12 oktober 2001

Kerkrade: winkeldief aangehouden:
Een 26 jarige inwoner van Heerlen is donderdag 11 oktober 2001 rond het middaguur betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Winkelpersoneel zag een winkelende man een fleece-jack wegnemen uit een winkel welke aan de Markt gevestigd is. Het personeel vertrouwde het zaakje niet omdat uit zijn achterzak een mes stak. De gewaarschuwde politie trof de winkeldief op de Markt nog aan. Het gestolen fleece-jack had hij inmiddels aangetrokken en droeg hij onder een andere jas. Ook het mes werd aangetroffen. Hiervan deed de aangehouden verdachte afstand. Aan het politiebureau werd tegen de winkeldief proces-verbaal opgemaakt. De gestolen jas gaat retour eigenaar.

Kerkrade, behulpzaamheid niet beloond:
Een jongeman tussen de 20 en 25 jaar met kort stekelig zwart haar belde donderdagnamiddag omstreeks 17.00 uur aan bij een aan de Theaterpassage gevestigde woning om te collecteren. De bewoonster gaf uit haar beurs, die in de jas aan de kapstok was, een muntstuk van fl. 5,-. Daarna vroeg de jongeman nog om een glaasje water hetgeen de bewoonster deed. Haar beurs ging terug in haar jas en vervolgens liep zij naar de keuken om het glaasje water te halen. De jongeman wachtte op het glaasje, dronk het leeg en vertrok. Kort daarna kwam de 78 jarige bewoonster tot de ontdekking dat haar beurs met daarin nog fl. 150,- verdwenen was. Zij heeft aangifte gedaan bij de politie.

Vaals, rijden onder invloed:
Een 42 jarige inwoonster van Vaals is vrijdagmorgen 12 oktober 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. De automobiliste werd omstreeks 01.15 uur op de Kerkstraat te Vaals gecontroleerd. Bij het eerste contact bleek zij naar alcohol te ruiken. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 0.9 promille. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon zijn huiswaarts. Haar auto moest nog drie uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Kerkrade, gewond bij verkeersongeval:
Een 26 jarige inwoner van Kerkrade is vrijdagmorgen 12 oktober 2001 omstreeks 03.00 uur op de Graverstraat te Kerkrade al rijdende op zijn bromfiets gevallen. Bij onderzoek bleek hij met zijn wiel tegen een trottoirband gereden te zijn waarna een valpartij volgde. Hierbij liep hij een beenbreuk op. De gewaarschuwde hulpdiensten waren snel ter plaatse. Nog voordat hij in de ambulance geladen werd bleek dat de bromfietser behoorlijk naar drank rook. In het ziekenhuis werd door een politiearts een bloedproef van hem genomen. Daarna werd hij meteen geopereerd aan een beenbreuk. Tegen de 26jarige inwoner van Kerkrade wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politieberichten district Kerkrade '
Lees ook