Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-10-2001 Politieberichten district Kerkrade (HP 15.30 uur) Donderdag 11 oktober 2001

Kerkrade, hennepkwekerij aangetroffen:
Woensdagnamiddag 10 oktober 2001 heeft de politie in een loods op het industriegebied de Beitel te Kerkrade een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Na overleg met de Officier van Justitie is de gehele kwekerij ontmanteld.
De politie stelde woensdagnamiddag in samenwerking met de afdeling Milieu van de gemeente Kerkrade omstreeks 15.40 uur een controle in bij een bedrijf gevestigd aan de Beitel te Kerkrade. Nadat de bekende hennepreuk afkomstig uit een ventilatierooster werd geroken rees het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij in het bedrijf. Na aankloppen werd opengedaan door een 21 jarige man woonachtig te Maastricht. Hij werd aangehouden nadat in het bedrijf een professionele hennepkwekerij werd aangetroffen. De politie trof 891 hennepplanten aan die beschenen werden door 160 assimilatielampen. Verder trof de politie 11 koolstoffilters aan, zes ventilatoren, 127 transformatoren, en verder schakelklokken, hygrometers, verwarmingselementen, verdeelkasten, teelaarde en 23 jerrycans met voedingsstoffen. Na monsterneming en overleg met de Officier van Justitie werd de gehele hennepkwekerij ontmanteld. De planten en de bij de kwekerij behorende goederen zijn inmiddels vernietigd.
Medewerkers van het elektriciteitsbedrijf Essent stelden vast dat er met het betrekken van de elektriciteit geknoeid was. De stroom werd door de medewerkers geheel afgesloten en er werd een vordering gedaan van fl. 5000,- aan de eigenaar van de loods met betrekking tot het gebruik van de stroom. De politie die gisteravond tot 21.00 uur bezig was met het opruimen van de kwekerij maakt tegen de 21 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal op. Hij zal zich in het kader van snelrecht op korte termijn bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden.

Kerkrade, autodief aangehouden:
De politie heeft woensdagmiddag 10 oktober 2001 op de Graafstraat te Landgraaf een 23 jarige inwoner van Landgraaf aangehouden die in een gestolen auto bleek te rijden.
De politie controleerde woensdagmiddag omstreeks 14.30 uur op de Graafstraat een personenauto die aan de voorzijde verse aanrijdingschade had. Na het controleren van de bestuurders werd ook de auto aan een verder controle onderworpen waarbij bleek dat de auto van diefstal afkomstig was. Deze bleek eerder die dag vanaf de Slingerweg, de weg tussen Brunssum en Kerkrade, gestolen te zijn. De eigenaar had inmiddels van de diefstal bij de politie aangifte gedaan. Beide inzittenden werden door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Een van de aangehouden personen bleek niets met de diefstal van doen te hebben, waarna deze meteen in vrijheid gesteld werd. De 23 jarige inwoner van Landgraaf werd in de loop van de dag in verzekering gesteld. Het onderzoek naar hem wordt voortgezet.

Deel: ' Politieberichten district Kerkrade '
Lees ook