Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-10-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 15.00 u) Donderdag, 4 oktober 2001

District Kerkrade

Kerkrade; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag en avond verkeerscontroles gehouden op de Hamstraat in Kerkrade en op de Veldhofstraat in Eygelshoven (Kerkrade). Totaal werden 78 voertuigbestuurders (terplaatse) bekeurd terzake overtredingen varierend van ondermeer het overschrijden van de terplaatse maximaal geldende snelheid, het niet dragen van de autogordel, het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders, het onder invloed besturen van een rijwiel tot het niet APK-gekeurd zijn van de auto.

Bocholtz; verdovende middelen
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Nijswillerweg in Bocholtz van een 22-jarige automobilist uit Voerendaal bleek de man verdovende middelen bij zich te hebben. Die werden inbeslaggenomen. Totaal ging het daarbij om een vijfentwintigtal kleine, zogenaamde gripzakjes (brutogewicht ongeveer een gram per gripzakje) met vermoedelijk amfetamine /speed (wordt nog onderzocht om wat het precies gaat). Daarnaast vond de politie in de auto van de verdachte twee messen/dolken. Ook deze werden inbeslaggenomen. Verder constateerde de politie allerlei mankementen aan de auto, zoals ondeugdelijk werkende remmen, schokbrekers etc. De auto werd voor nader onderzoek eveneens inbeslaggenomen. Omdat de automobilist de politie was opgevallen door diens onzeker rijgedrag, heeft de politie voor nader onderzoek ter vaststelling van het mogelijk onder invloed besturen van zijn auto een bloedproef van hem afgenomen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt verder onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten district Kerkrade '
Lees ook