Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-10-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey 13.30 u) Woensdag, 10 oktober 2001

District Kerkrade

Kerkrade; verdovende middelen
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag bij controle in een woning aan de St. Pieterstraat in Kerkrade softdrugs aangetroffen en inbeslaggenomen. Daarbij gaat het om zon 105 joints, een vijftal zogenaamde space-cakes en bijna een kilo hasjiesj en marihuana. Die werden samen met het aangetroffen geld (ruim tweeduizend gulden in binnen en buitenlandse valuta), een weegschaal en een telmachine inbeslaggenomen. De politie die aanwijzingen had dat vanuit de woning werd gehandeld in verdovende middelen ging dan ook controleren. Een in de woning aanwezige vrouw uit Brunssum werd aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen en werd overgebracht naar het politiebureau waar ze werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.
Overigens kreeg de politie diezelfde dinsdagmiddag aanwijzingen dat wederom vanuit hetzelfde pand werd gehandeld in verdovende middelen. Bij controle in het pand trof de politie bijna 90 joints aan, een tiental zogenaamde space-cakes, bijna driehonderd gram hasjiesj en marihuana. Ook deze verdovende middelen werden samen met aangetroffen geld (ruim driehonderd gulden in binnen/buitenlandse valuta) en een busje traangas inbeslaggenomen. Een in het pand aanwezige man uit Brunssum werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt verder onderzoek in.

Kerkrade; auto inbeslaggenomen, rijbewijs ingevorderd Vanmorgen, woensdagmorgenvroeg omstreeks 05.15 uur kreeg de politie een melding dat op een grasveld aan de Poyckstraat in Kerkrade een automobilist met zijn (terrein)auto reed en er een doel / doelpaal zou hebben geramd. De politie die terplaatse ging trof er een (terrein)auto aan die aan de voorzijde beschadigingen had alsook trof de politie op het grasveld twee (sport)doelen aan die geheel ontzet waren. Bij het ingestelde onderzoek kwam de politie achter de identiteit van de auto-eigenaar. Die werd thuis in zijn woning in Kerkrade aangetroffen en werd op verdenking van het verlaten van de plaats van aanrijding aangehouden. Ook kreeg de politie aanwijzingen dat de verdachte onder invloed was. Hij werd aangehouden waartegen hij zich overigens flink verzette. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij iedere medewerking weigerde ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in zijn bloed. De politie heeft de (terrein)auto van de verdachte inbeslaggenomen en diens rijbewijs ingevorderd. De verdachte werd ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; coniferenbrand
Afgelopen maandagavond omstreeks 20.00 werd een coniferenbrand ontdekt bij een perceel aan de Veeweg in Landgraaf. De bewoners van de woning op dit perceel wisten op tijd een vlakbij gestalde caravan in veiligheid te brengen en hebben de coniferenbrand zelf geblust. Totaal zon zeventien meter coniferen zijn bij de brand vernield. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de coniferenbrand en sluit brandstichting niet uit.

Simpelveld/Gulpen/Wittem; bromsnor(-fiets)controles
De politie heeft afgelopen dinsdagavond op diverse locaties in Simpelveld (Nijswillerweg), Gulpen (Dorpsstraat), Wijlre (Valkenburgerweg) en Eys (Wittemerweg) brom- snorfietscontroles gehouden. Totaal werden 17 bestuurders van brom-/snorfietsen bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van te hoog motorvermogen, geen bromfietshelm dragen door bromfietsbestuurders, defecte uitlaat tot slecht werkende remmen.

Deel: ' Politieberichten district Kerkrade '
Lees ook