Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 2-09-2001 Politieberichten district Kerkrade (H.P. 16.40 uur) Zondag, 2 september 2001

Vaals, snelheidsduivel bekeurd:
Op de Epenerbaan te Vaals werd zaterdagmiddag 1 september 2001 een 23 jarige motorrijder uit Gronsveld bekeurd wegens het overtreden van de maximum snelheid.
Met behulp van de Lasergun werd zaterdagmiddag omstreeks 12.50 uur de snelheid gemeten van een motorrijder op de Epenerbaan. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km per uur. De Lasergun gaf een snelheid aan van 132 km per uur. Een overschrijding van de maximum snelheid van 52 km per uur. De motorrijder bleek deze week zijn motorrijbewijs gehaald en toonde vandaag aan zijn vriendin, die achterop de gehuurde motor zat, zijn kunsten. Na overleg met de officier van Justitie werd de inwoner van Gronsveld een schikkingsvoorstel gedaan van fl. 750. De boete werd meteen aan de politie voldaan na een bezoek aan een pinautomaat.

Landgraaf, rijden onder invloed:
Een 38 jarige inwoner van Landgraaf heeft zondagmorgen 2 september 2001 zijn rijbewijs kunnen inleveren nadat bleek dat hij onder invloed zijn auto had bestuurd.
De politie stelde zondagmorgen omstreeks 03.30 uur een onderzoek in naar de bestuurder van een bestelauto die zonder aanwijsbare reden afweek van zijn weghelft op de Pasweg in Landgraaf. Bij het eerste contact bleek de reden al vlug. Alcoholgebruik door de bestuurder. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag wees een alcoholpromillage aan van 1.7 promille. Tegen de inwoner van Landgraaf werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Kerkrade, rijden onder invloed:
Een 57 jarige inwoner van Kerkrade veroorzaakte op zondagmorgen 2 september 2001 omstreeks 01.40 uur op de Sint Pieterstraat te Kerkrade een aanrijding met zijn auto waarbij hij tegen een verkeerspaaltje reed. Zonder te stoppen reed hij van de ongevalsplek weg Na onderzoek van de politie werd de bestuurder aangetroffen in een café aan de Beukenbosweg waar hij werd aangehouden. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.7 promille. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt wegens het doorrijden na een verkeersongeval en het rijden onder invloed. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Landgraaf, dubbel slachtofferschap:
Een 31 jarige inwoonster van Langraaf is zaterdag tweemaal het slachtoffer geworden van een misdrijf. Het eerst werd zij bestolen van haar handtas op de straatmarkt op de Hoogstraat in Landgraaf. In de tas was onder andere haar beurs, een sleutelbos, een GSM en haar rijbewijs in aanwezig. Meteen na de ontdekking ging de inwoonster naar huis en kwam daar tot de ontdekking dat een inbreker inmiddels haar woning al had bezocht. Mogelijk met de ontvreemde sleutels heeft de inbreker zich de toegang tot de woning verschaft. De inbreker nam uit de woning een nog onbekend geldbedrag weg. Het slachtoffer moet nog aangifte doen van beide misdrijven.

Deel: ' Politieberichten district Kerkrade '
Lees ook