Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-09-2001 Politieberichten district Kerkrade (Rkey; 13.45 u) Woensdag, 26 september 2001

District Kerkrade

Landgraaf; valse aangifte
De politie heeft een afgelopen dinsdag in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 54-jarige man uit Landgraaf bekeurd met een boete van fl. 500,- en een 56-jarige man uit Landgraaf met een boete van fl. 250,-. Die worden verdacht van valse aangifte bij de politie terzake een inbraak in de schuur bij de woning van een van hen, de 56-jarige man, welke afgelopen maandag op dinsdagnacht zou zijn gepleegd. Daarbij zouden gereedschap zijn gestolen alsook een twaalftal vogels en een aantal kooitjes die in de schuur stonden. De politie die naar aanleiding daarvan een onderzoek instelde kreeg echter argwaan omtrent deze inbraak in de schuur. Bij een verder ingesteld buurtonderzoek trof de politie thuis in de voliere van de andere verdachte vogels aan die dezelfde kenmerken hadden als de gestolen vogels. Beide mannen werden daarop nader aan de tand gevoeld en bekenden de valse aangifte met de bedoeling om de inbraak/diefstalschade bij de verzekering te kunnen verhalen. De 54-jarige man uit Landgraaf heeft bekend dat het zijn idee was en de ander te hebben overgehaald tot het doen van de valse aangifte.

Vaals/Gulpen; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag bij verkeerscontroles op verschillende locaties op de Rijksweg N278 in Gulpen, Nijswiller en op de Maastrichterlaan in Vaals totaal 24 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen waren het bij kruispunten op de Rijksweg rijden door het rode verkeerslicht (14) en het niet dragen van de autogordel (1 in Gulpen en 9 op de Maastrichterlaan in Vaals).

Wittem/Mechelen; baldadigheid
De politie heeft afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht in een pand in Mechelen vijf jongens (16 / 17 jr) uit Leeuwarden, Grou, Wergea en Smallingerland (Friesland) aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Die worden ervan verdacht afgelopen nacht op de Hoofdstraat in Mechelen planten uit bloembakken te hebben getrokken, een bloembak te hebben omgegooid en een terrastafeltje en enkele verkeersborden in een beekje (de Mechel) te hebben gegooid. De politie stelt een nader onderzoek in naar de betrokkenheid van de jongens daarbij en ieders precieze rol. De ouders van de baldadige jeugd worden omtrent de aanhouding in kennis gesteld.

Deel: ' Politieberichten district Kerkrade '
Lees ook