Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-06-2002
Persberichten district lekstroom, 09.35 uur

Aanrijding tussen vrachtauto en auto

HOUTEN Op maandag 3 juni raakte een automobilist licht gewond bij een aanrijding met een vrachtauto.

Rond 13.55 uur reed een 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Cothen over de Rondweg, komende uit de richting van Het Gilde. Op de kruising met de Beusichemseweg sloeg hij linksaf om in de richting van `t Goy te rijden. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een hem tegemoetkomende 49-jarige automobilist uit Zeist, die over dezelfde kruising rechtdoor in de richting van Het Gilde wilde rijden. Een aanrijding was het gevolg.

De automobilist is met pijn aan zijn benen en armen voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis in Utrecht. Zijn auto moest worden weggesleept.

Jetskiër in de problemen

VIANEN Op maandag 3 juni raakte een man bij een ongeval met zijn jetski gewond.

Rond 14.45 uur kregen meerdere politie-eenheden de opdracht te gaan naar de Lek omdat bij de Lekbrug een jetskiër in de problemen zou zijn geraakt. De melder zag de skiër niet meer. Aan beide zijden van de brug werd naar de man uitgekeken. Passanten meldden dat zij twee gele jetskies hadden gezien. Uiteindelijk bleek dat bij een nabij gelegen camping een jetskiër uit het water was gekomen. De man (gegevens onbekend) had een hoofdwond, maar hij weigerde elke hulp.

Snelheidscontrole

LOPIK / NIEUWEGEIN Op maandag 3 juni heeft de politie op meerdere plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Van 09.00 uur tot 09.45 uur werd op de Lopikerweg Oost in Lopik gecontroleerd. Eén bestuurder reed met een snelheid van 67 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 50 km/u geldt. Hij werd bekeurd.

In de middaguren werd een controle op de Sweelincklaan in Nieuwegein uitgevoerd. Negen bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u en werden bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed met een snelheid van 71 km/u.

Deel: ' Politieberichten district lekstroom, 09.35 uur '
Lees ook