Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-07-2001

Politieberichten district Lekstroom, 11.10 uur
Eenzijdige aanrijding

HOUTEN Zaterdagavond werd de politie door meerdere getuigen gebeld dat er een ongeluk had plaatsgevonden aan de Distelvlinderberm.

Omstreeks elf uur trof de politie een 15-jarige jongen uit Houten aan. De jongen was met zijn scooter tegen een boom aangereden en had letsel aan zijn been opgelopen. Met een ambulance werd hij naar het Antonius zieken huis vervoerd.

Het voor de politie nog niet duidelijk wat de oorzaak van de aanrijding is. De scooter raakte total loss.

Bestuurder onder invloed rijdt tegen gevel

IJSSELSTEIN De politie kreeg zaterdagavond de melding dat er een bestuurder met zijn auto tegen een gevel van een huis was aangereden en vervolgens was weggelopen.

Ter plaatse zag de politie het voertuig staan. Aan de voorzijde zat verse lakschade. Even verder op was de gevel van een huis beschadigd en zat er lak van de betreffende auto op de gevel.

Via de meldkamer werd het kenteken van de auto opgevraagd en bleek dat de man in dezelfde straat - Texashof- woonde. De 35-jarige verdachte werd door de politie in zijn woning aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de man gedronken had. De ademanalyse wees een promillage van 2,6 promille aan. Dit is vier en een half keer de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een rijverbod van veertien uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man bepalen.

Deel: ' Politieberichten district Lekstroom, 11.10 uur '
Lees ook