Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-08-2001

Politieberichten district Lekstroom, 12.25 uur
Aanrijding met letsel

NIEUWEGEIN Zaterdagmiddag heeft er om kwart voor drie een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Batauweg, Weg naar de Poort, Wijkerslootweg, Buizerdlaan. Bij de aanrijding waren drie autos betrokken. Vijf slachtoffers zijn met letsel overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving.

Een auto met caravan sloeg vanaf de Weg naar de Poort linksaf de Batauweg op. Twee autos uit de tegenoverliggende richting (de Wijkerslootweg) kwamen midden op de kruising in botsing met de caravan. Alle betrokkenen verklaarden op de kruising groen licht te hebben gehad. De exacte toedracht van het verkeersongeval wordt onderzocht door de Regionale Verkeersdienst.

De bestuurder van de auto met caravan, een 72 jarige man uit Nieuwegein, en de bijrijder, gegevens onbekend, bleven ongedeerd. Een andere inzittende van de auto met caravan, een 43-jarige vrouw uit Nieuwegein is met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van de autos uit de tegenovergestelde richting werd bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Benschop. De vrouw is ongedeerd gebleven. In de andere personenauto zaten 4 personen. Deze auto raakte het zwaarst beschadigd. De bestuurder, een 18-jarige man uit Utrecht, liep kneuzingen op. Bij de bijrijder, een 49-jarige man uit Utrecht, is onder andere een gebroken arm geconstateerd. Een 15-jarig meisje (inzittende)liep twee gebroken sleutelbeenderen op. Een 16-jarig meisje had een zware hersenschudding en kneuzingen. Deze vier personen zijn eveneens per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Graffiti-spuiter aangehouden

NIEUWEGEIN Zondagochtend om tien over vier heeft de politie een 22-jarige jongen aangehouden toen hij graffiti stond te spuiten in de Veertunnel bij het winkelcentrum Hoog Zandveld.

De agenten zagen dat de jongen met verfbussen de muur in de tunnel aan het bewerken was. Zij besloten de jongen op heterdaad aan te houden, maar de verdachte ging er als een haas vandoor. Na een korte sprint werd de jongen alsnog aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De jongen bekende dat de spuitbussen en overige aangetroffen goederen van hem waren. Er is proces verbaal tegen de grafitti-spuiter opgemaakt.

Snelheidscontroles

NIEUWEGEIN Zaterdagochtend en middag heeft de politie diverse snelheidscontroles gehouden in Nieuwegein.

Tussen tien en elf uur werd gecontroleerd op de Batauweg. Van 452 voertuigen werd de snelheid gemeten. 49 Autos reden te hard. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u.

Op de Sluyterslaan werd van elf tot twaalf uur gecontroleerd. De snelheid van 515 voertuigen werd gemeten. 26 Autos reden te hard. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 67 km/u.

s Middags werd tussen half drie en half vier op snelheid gecontroleerd op de Graaf Florisweg. De snelheid van 227 voertuigen werd gemeten. 46 Autos reden te hard. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u.

Deel: ' Politieberichten district Lekstroom, 12.25 uur '
Lees ook