Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-08-2001

Politieberichten district Lekstroom, 13.10 uur
Mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

IJSSELSTEIN Een 19-jarige man uit Almere-Buiten en een 26-jarige man uit Nieuwegein zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 augustus rond half vijf aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en zware mishandeling.

Het incident vond plaats op de Schuttersgracht en begon toen de Nieuwegeiner een stuk van een stokbrood wilde dat een 27-jarige Nieuwegeinse juist had gekocht. Dat wilde zij niet en sloeg hem met het stokbrood op zijn hoofd, maar de man bleef vervelend doen en uiteindelijk escaleerde dit in een duw- en vechtpartij waarbij vrienden van de vrouw te hulp schoten. Bij de vechtpartij kwamen diverse personen in het water langs de Schuttersgracht.

In de buurt surveillerende politiemensen hoorden een vrouw schreeuwen en gingen op onderzoek uit en troffen de vier personen aan in het water. Nadat deze uit de gracht waren gevist, begonnen de twee mannen weer te slaan. Slechts met grote moeite en met assistentie konden de twee vechtersbazen in de boeien worden geslagen en overgebracht worden naar het politiebureau.

De twee zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Opvarende gewond bij ontploffing

IJSSELSTEIN Een 60-jarige man uit Nieuwegein liep bij een ontploffing in zijn kajuitjacht vrijdagochtend diverse brandwonden op aan zijn hoofd en beide handen.

De man verrichtte onderhoudswerkzaamheden in zijn kajuitjacht waarbij kennelijk de motorruimte zich vulde met benzinedampen. Op het moment dat de motor werd gestart, volgde er een ontploffing. Door het dichtvallen van het motorluik werd aanvoer van verse zuurstof afgesneden en doofde het vuur vanzelf.

De Nieuwegeiner werd per ambulance overgebracht naar het Antonius ziekenhuis.

Van tas beroofd

HOUTEN Een 28-jarige vrouw uit Houten is vrijdagmiddag kort na vier uur van haar rugtas beroofd op de Stellingmolen.

De vrouw stond met haar fiets op het trottoir stil om haar mobieltje op te bergen in haar rugtas. Op het moment dat zij de rugtas weer wilde omdoen, werd deze met kracht uit haar handen gerukt. Zij zag dat twee personen op een zwarte scooter er met haar rugtas vandoor gingen. Een bestuurder van een lichtkleurige auto zag kennelijk de beroving en trachtte de doorgang met zijn auto te blokkeren, maar de scooter kon om de auto heen rijden. Volgens de benadeelde zou ook nog een andere automobilist achter de twee dieven aan zijn gereden, maar ook deze kon de twee niet meer achterhalen.

De politie wil graag in contact komen met deze en mogelijk andere getuigen van deze beroving. Zij kunnen bellen naar het bureau Nieuwegein, telefoon 0900 8844.

Deel: ' Politieberichten district Lekstroom, 13.10 uur '
Lees ook