Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-08-2001

Politieberichten district Lekstroom, 13.35 uur
Rijden onder invloed en zonder rijbewijs

HOUTEN Zaterdagmorgen om kwart over vijf heeft de politie een 42-jarige automobilist uit Houten aangehouden. De man kon geen rijbewijs tonen en bleek onder invloed van alcohol te rijden.

Politieagenten zagen de man aan de Spoorhaag met een opvallende snelheid rijden en gaven hem een stopteken. De meldkamer van de politie gaf aan dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. Bij de controle bleek de man het rijbewijs ook niet te kunnen tonen. De Houtenaar bood aan om samen met de politie naar zijn huis te rijden om zijn rijbewijs op te halen. Bij zijn huis aangekomen gaf de automobilist toe dat zijn rijbewijs ingenomen was door de rechtbank voor het rijden onder invloed.

De agenten roken een alcohollucht. Zij namen de man mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek de bestuurder op dat moment een alcoholpromillage van 1,25 in zijn lichaam te hebben, terwijl wettelijk 0,5 het maximum is. De man is met een dagvaarding naar huis gestuurd. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Vernielingen

HOUTEN Twee jongens van 15 jaar, afkomstig uit Zeist en Houten, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond middernacht door de politie aangehouden vanwege vernielingen in de omgeving van de Talingweide.

Buurtbewoners wezen de politieagenten welke jongens verantwoordelijk waren voor de vernielingen. Na een kort onderzoek ter plaatse en gesprekken met omwonenden bleek dat de jongens tegen klikos en autos hadden getrapt, een bankje en een stoel in een tuin te hebben gegooid, lege flessen op straat hadden gegooid en een beschilderde dakpan met huisnummer te hebben vernield.

De daders zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar hebben zij de vernielingen bekend. De ouders konden de jongens vervolgens ophalen. In overleg met justitie zal worden bekeken hoe de jongens gestraft worden.

Alcohol, botsing en verzet

NIEUWEGEIN Na een avondje stappen belandden drie jongens uit Nieuwegein zaterdagochtend om kwart over vier met hun auto tegen een boom op de Batauweg.

Toen de politie ter plaatse kwam waren alle drie de inzittenden al uit het voertuig. Geen van de inzittenden wist te vertellen wat de toedracht van het ongeval was. Na onderzoek door ambulancepersoneel bleek dat geen medische verzorging nodig was. De agenten constateerden wel dat de bestuurder alcohol had gedronken. Toen de 20-jarige bestuurder door de politie werd aangehouden probeerde de eveneens 20-jarige inzittende dit te verhinderen. Hij trad de agenten zowel verbaal als fysiek agressief tegemoet. Hierop hebben de agenten de man met enige moeite kunnen boeien. Beide mannen zijn meegenomen naar het politiebureau.

Daar bleek na ademanalyse dat de bestuurder van de auto 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. Dit is bijna twee maal de maximaal toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs is ingenomen. Na verhoor kon hij het bureau weer verlaten met een rijverbod van drie uur. Te zijner tijd zal hij zich moeten verantwoorden voor de rechter. De inzittende die fysiek en verbaal geweld heeft gebruikt tegen de agenten is op het bureau ingesloten en wordt na zijn ontnuchtering gehoord.

Deel: ' Politieberichten district Lekstroom, 13.35 uur '
Lees ook