Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-08-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.10 uur
Verkeerscontroles

NIEUWEGEIN Op woensdag 29 augustus werden door de politie van district Lekstroom op diverse locaties verkeerscontroles uitgevoerd. Er werd gecontroleerd op de Sluyterslaan en Buizerdlaan op het gebruik van de autogordel, waarbij 35 bestuurders een bekeuring kregen omdat zij de verplichte autogordel niet om hadden.

Vervolgens werd er een bromfietscontrole uitgevoerd op Parkhout en de Noorderveldweg. Bij deze controle werden vier bestuurders bekeurd voor het niet dragen van een helm, twee maal werd bekeurd voor teveel motorvermogen, vier bestuurders bleken geen bromfietscertificaat te hebben en één bestuurder had geen verplichte gele plaat op zijn bromfiets. Tevens werd een gestolen bromfiets aangetroffen.

Bestelauto rijdt van de dijk

LOPIK Op woensdagmiddag 29 augustus reed een 54-jarige inwoner van Vianen met zijn bestelbus van de dijk af aan de Lekdijk oost. De man reed met zijn bestelbus in een bocht van de dijk rechtdoor, raakte een paal met verkeersbord en kwam onderaan de dijk in het weiland op de zijkant van de bestelauto tot stilstand. Vermoedelijk was de bestuurder in slaap gevallen achter het stuur. De bestuurder raakte gewond aan zijn rug en werd naar het Antonius ziekenhuis gebracht. De bestelauto raakte zwaar beschadigd.

Aanrijding onder invloed

LOPIK/POLSBROEK Op woensdagavond 29 augustus reed een 55-jarige inwoner van Oudewater met zijn auto over de Damweg in de richting van Lopik. Op de kruising met het Benedeneind zuidzijde verleende de automobilist geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een 59-jarige inwoner van Polsbroek. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing en raakten fors beschadigd.

De bestuurder uit Oudewater bleek alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Aan het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat de verdachte 0,6 promille aan alcohol in zijn lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een dagvaarding mee.

Deel: ' Politieberichten district Lekstroom (Utrecht) '
Lees ook