Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-08-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.15 uur
Onder invloed

NIEUWEGEIN Tijdens de surveillance stuitten agenten donderdagavond even na middernacht op de Batauweg op een 22-jarige Nieuwegeiner die een aanrijding had gehad met een lantaarnpaal. Het bleek dat de man teveel alcohol gedronken had.

Op het politiebureau bleek de man 1,7 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Aanrijding met letsel

NIEUWEGEIN Een 77-jarige man uit Woerden is donderdagochtend rond kwart over tien met zijn snorfiets aangereden door een 57-jarige automobilist uit Gorinchem.

De Woerdenaar reed over de Handelskade komende vanuit de richting Vreeswijk. Ter hoogte van de kruising met de Henri Dunantlaan wilde de automobilist met zijn auto de weg oprijden en zag daarbij de snorfietser over het hoofd.

Een aanrijding was het gevolg. De Woerdenaar viel met zijn hoofd op de straat en liep hoofdletsel op. Hij is in kritieke toestand overgebracht naar het UMC.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft donderdagochtend tussen kwart over negen en kwart voor elf op de Batauweg ter hoogte van de Jadedrift op snelheid gecontroleerd. Van de 717 gecontroleerde voertuigen reden er 51 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 81 km per uur terwijl 50 km per uur maximaal is toegestaan.

Van kwart voor elf tot kwart over twaalf werd op dezelfde weg, dit keer ter hoogte van de Dukatenburg gecontroleerd. Van de 544 gecontroleerde voertuigen reden er hier 16 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 69 km per uur.

Deel: ' Politieberichten district Lekstroom (Utrecht) '
Lees ook